Kiinteistöjen energiansäästövinkit

Energiansäästö pienentää kuluja ja päästöjä

Energiansäästö pienentää kuluja ja päästöjä

Energiantuotannon siirtymä kohti uusiutuvia tuotantomuotoja on tärkeä keino ilmastokriisin torjunnassa. Samalla siirtymä johtaa suuriin vaihteluihin energian hinnassa. Nopein tapa vastata tähän pysyvään muutokseen on parantaa kiinteistön energiatehokkuutta. Samalla on hyvä aika suunnitella kiinteistötekniikan modernisointia vastaamaan muuttuvaan tilanteseen.  

Olemmekin keränneet tälle sivulle Caverionin asiantuntijoiden tehokkaaksi todetut neuvot kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen. 

 

Näin säästät kiinteistösi energiakustannuksissa

Olemme koonneet pian julkaistavaan oppaaseen keinoja, joilla voit säästää kiinteistösi energiakustannuksissa niin tänä talvena kuin tulevinakin vuosina. Tässä muutama esimerkki käytännön toimenpiteistä:

  • Kylmälaitteiden käytön optimointi (iTOP-automaatio)
  • Ilmanvaihdon tarpeenmukaistaminen (tulo- ja poistoilman lämpötilasäädöt, CO2-raja-arvojen mukainen ohjaus, käyntiaikojen säätö)
  • Ulko- ja mainosvalaistuksen käyttöaikojen lyhentäminen (luksirajoitukset, tehojen rajaaminen kiinteistön käyttöaikojen ulkopuolella)
  • Vähällä käytöllä olevien tilojen lämmityksen, valaistuksen ja jäähdytyksen tarpeen arviointi ja tarpeenmukaistaminen (tyhjien tilojen lämpötila 18 astetta, toissijaiset tilat 15–18 astetta). 
  • Sisävalaistuksen ja valaistustehon optimointi
  • Sähköä käyttävien laitteiden sammuttaminen, kun niitä ei enää tarvita
  • Lämmitysverkostojen säätö suuntaissiirolla
  • Sähkön kysyntäjouston toteuttaminen

Jos kiinteistösi on Caverionin etähallinnassa, suurin osa muutoksista voidaan toteuttaa vaivattomasti etäyhteydellä. Tutustu tarkemmin Etähallinta-palveluumme. Asiantuntijamme voivat myös laatia ohjeistuksen huoltoliikkeelle toteutettavaksi tai viedä toimenpiteet käytäntöön paikan päällä rakennusautomaatiosta.  

Lisää konkreettisia ohjeita löydät tuoreesta oppaastamme Näin säästät energiaa kiinteistössäsi nyt ja tulevaisuudessa – ohjeet kestävien energiansäästötoimenpiteiden toteuttamiseen. Lataa maksuton opas alla olevan linkin takaa!

Lataa opas täältä!

 

Pyydä arvio energiansäästöpotentiaalistasi

 
Lauri Niskakangas
Lauri Niskakangas
Päällikkö, Energia- ja ympäristöpalvelut, Caverion Suomi
Ville Viherä
Ville Viherä
Kehityspäällikkö, Caverion Suomi
 
Energiamurros on pysyvää

Energiamurros on pysyvää

Siirtymä fossiilivapaaseen energiantuotantoon tulee pysyvästi kasvattamaan energian hinnan vaihteluja. Energia- ja jäähdytysasiantuntijamme Antti Hänninen syventyy tuoreessa blogikirjoituksessaan vallitsevaan energiakriisiin ja siihen, miten tilanteeseen voidaan löytää kestäviä ratkaisuja niin ensi talvena kuin tulevinakin vuosina.

Lue lisää 

 

Näin asiakkaamme ovat säästäneet energiaa

 

 

Autamme mielellämme energiansäästössä ja kiinteistösi modernisoinnissa

Energiajohtaminen

Energiatehokkuus on keskeinen osa yrityksen vastuullisuutta. Energiajohtaminen varmistaa kokonaisvaltaisen energiatehokkuuden parantamisen. Sen avulla saavutetaan merkittäviä kustannussäästöjä sekä vähennetään ilmastokuormitusta.

Tutustu tarkemmin

Kysyntäjousto

Osaako kiinteistösi säätää energiankulutusta automaattisesti ja varastoida energiaa? Kun otat käyttöön kysyntäjouston, voit pienentää kiinteistösi energiankulutusta, kustannuksia ja päästöjä.

Tutustu tarkemmin

 

Astetta alemmas -kampanja kutsuu kaikki suomalaiset energiansäästötalkoisiin

10.10.2022 käynnistyvä Astetta alemmas -kampanja tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen. Caverion on kampanjan kumppani. Toiminnallamme voimme merkittävästi leikata energiankulutusta Suomessa. 

Suunnittelemme ja toteutamme energiaa säästäviä ratkaisuja kymmenien vuosien, tuhansien kiinteistöjen ja teollisuuden prosessien kokemuksella digitalisaatiota hyödyntäen. Teemme energiansäästöhankkeita, optimoimme energian kulutusta etähallinnalla ja rakennamme sähkön kysyntäjouston ratkaisuja. Palvelemme teollisuutta vaikuttamalla tuotantoprosessin tehokkuuteen, hävikkiin ja päästöihin. Asennamme, huollamme ennakkoon ja modernisoimme tuotantolaitoksia niin, että ne toimivat kuten pitää.

Liity mukaan kampanjaan