Sormi koskettamassa futuristista hologrammiavainta
Marko Määttä,
09.10.2023
Kiinteistöt

Asiaa avaimista – digitaalinen avaintenhallinta on turvallisen kiinteistön perusta

Avainturvallisuus on yksi kiinteistön turvallisuuden kulmakivistä. Jos ovet eivät ole lukossa tai ei tiedetä, kenellä on hallussaan kiinteistön avaimia, hienoimmastakaan turvateknisestä ratkaisusta ei ole hyötyä. Automatisoitu avaintenhallinta nivoo yhteen kaikki kiinteistön tai kiinteistökokonaisuuden avainasiat – helposti ja turvallisesti.

Useimmissa kiinteistöissä on nykyään erilaisia turvallisuutta parantavia teknologiaratkaisuja, kuten kulunvalvontajärjestelmiä. Niiden rinnalla on monesti käytössä erillinen lukitusjärjestelmä. Järjestelmät eivät kuitenkaan yleensä ole keskenään yhteensopivia. Tämä aiheuttaa pahimmillaan tuplatyötä, kun pääsytietoja täytyy tarkastella sekä lukituksen että kulunhallinnan näkökulmasta.

Jäljitettävyysvaatimukset tiukentuvat edelleen tulevaisuudessa. Ajantasaista tietoa siitä, kenellä on ollut pääsy mihinkin kiinteistön tilaan ja mihin aikaan pitää pystyä tuottamaan nopeasti ja luotettavasti. Onkin tärkeää saada kiinteistöjen avainasiat hallintaan niin seurannan kuin turvallisuuden varmistamiseksi.

EasyKey turvaa kiinteistösi ­– yksi järjestelmä, kaikki tarvittava tieto

Ratkaisuna on digitaalinen avainhallintatyökalu. EasyKey vie avainten ja kulkutunnisteiden tiedot pilveen ja yhdistää ne toisiinsa – oli kyse sitten perinteisistä tai elektronisista avaimista.

Helppokäyttöinen ja turvallinen pilvipalvelu on käytettävissä kaikilla laitteilla. Avoimen rajapinnan ansiosta olemassa olevat lukitus- ja kulunvalvontajärjestelmät voidaan liittää osaksi EasyKey-järjestelmää, jolloin kaikki tärkeä tieto saadaan kätevästi yhteen näkymään.

EasyKey-järjestelmässä voidaan luoda erilaisia käyttäjätasoja, jolloin kukin käyttäjä näkee vain itseään koskevien tilojen tietoja. Myös ulkopuolisille toimijoille voidaan luoda omia rajattuja käyttöoikeuksia.

Ympärivuorokautinen avainpalvelu

Erityisen kätevä ominaisuus on EasyKeyn tarjoama avainten automaattiluovutus. Kun esimerkiksi uudelle työntekijälle tehdään työsopimus, hän voi noutaa avaimet kiinteistön valvotusta ja turvallisesta avainautomaatista tekstiviestitse saamansa PIN-koodin avulla. Työntekijätiedot saadaan näin yhdistettyä avaimiin, jolloin tiedetään reaaliajassa, kenen hallussa avaimet tai kulkutunnisteet kulloinkin ovat.

Huoltomiehen avaimet eivät enää poistu kiinteistöstä, vaan huoltomies ottaa avaimet kiinteistön avainautomaatista silloin kun niitä tarvitsee ja palauttaa ne sinne. Näin avaimet löytyvät aina kohteesta. Tämä vähentää avainten luovutukseen liittyvää turhaa ajamista ja odottelua, kun ne voidaan luovuttaa turvallisesti mihin vuorokauden aikaan tahansa avainautomaatteja käyttäen. 

EasyKey mahdollistaa automaattisen raportoinnin, sillä avainten palautus- ja luovutustiedot ovat aina ajan tasalla. Tilapäisesti luovutettuja avaimia on myös helppo seurata. Järjestelmä muistuttaa automaattisesti avainten lainaajaa, kun palautusaika on päättymässä, ja pyytää joko palauttamaan avaimen tai jatkamaan laina-aikaa.

Mitä hyötyjä EasyKey tuo kiinteistöille?

Digitaalisen avaintenhallinnan hyödyt ovat moninaiset. Avainten luovutus- ja palautuspyyntöjen sekä pääsy- ja kulkuoikeustietojen siirto eri järjestelmien välillä säästää sekä aikaa että rahaa. Avaimista saadaan kattava seurantahistoria, mikä auttaa vastaamaan tiukentuviin jäljitettävyysvaatimuksiin.

EasyKey on erittäin helppokäyttöinen: isommatkin asiakkaamme ovat ottaneet sen haltuun muutaman tunnin käyttökoulutuksen jälkeen. Tarvittaessa myös käytämme järjestelmää puolestasi, hoidamme avaimiin liittyvät tilaukset sekä tuotamme sen yhteyteen täydet lukkoliikkeen palvelut.

Järjestelmä on myös skaalautuva ja sopii niin pienille kuin suurille organisaatioille. Se kasvaa organisaation mukana tarvittaessa suureksikin järjestelmäkokonaisuudeksi, ja sen käyttöönotto ei vaadi suuria investointeja.  EasyKey tukee myös eri valmistajien avaimia.

EasyKey vie kiinteistön avaintenhallinnan uudelle tasolle. Aikaa vievät selvittelytyöt, epäselvät kirjaukset ja ikävät katoamistilanteet voi unohtaa. Ja mikä tärkeintä – asianmukainen avaintenhallinta auttaa parantamaan kiinteistöjen turvallisuutta.

Jos automatisoitu avainhallinta kuulostaa hyvältä ratkaisulta juuri sinun kiinteistöllesi, otathan yhteyttä, niin järjestämme mielellämme tuote-esittelyn.

Lue lisää EasyKey-avainhallintatyökalusta

Lue myös, mitkä ovat tärkeimmät turvallisuustrendit vuonna 2024