12.03.2019 Pörssitiedote

Caverion ostaa Maintpartnerin Suomen, Viron ja Puolan toiminnot vahvistaakseen kasvuaan teollisuuden palveluissa

Caverion ostaa Maintpartnerin Suomen, Viron ja Puolan toiminnot vahvistaakseen kasvuaan teollisuuden palveluissa

Caverion on allekirjoittanut sopimuksen Maintpartner Holding Oy:n kanssa Maintpartner Group Oy:n kaikkien osakkeiden ostamisesta, mukaan lukien sen Suomen, Puolan ja Viron tytäryhtiöt. Kauppaan ei kuulu Maintpartner Group Oy:n Ruotsin tytäryhtiö. Maintpartner Holding Oy:n omistavat suomalaisen pääomasijoitusyhtiö CapMan Buyoutin hallinnoimat rahastot.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Kauppahintaa ei julkisteta.

Maintpartner on teollisuuden kunnossapitoon ja palveluntuotantoon keskittynyt yhtiö, joka toimii energia-, kemia-, metalli-, elintarvike- ja valmistavan teollisuuden aloilla. Kaupan kohteena olevan kokonaisuuden liikevaihto vuonna 2018 oli noin 137 milj. euroa, josta suurin osa tuli Suomen liiketoiminnoista. Liiketoiminnassa työskenteli noin 1 500 henkilöä vuonna 2018.

Kaupan toteuduttua Caverion Teollisuuden ratkaisut –divisioonan liikevaihto on noin 320 milj. euroa ja se työllistää noin 3 100 henkilöä.

Yritysosto täydentää Caverionin osaamista teollisessa kunnossapidossa ja palveluissa sekä digitaalisten ratkaisujen kehitystä. Se myös laajentaa Caverionin maantieteellistä kattavuutta ja asiakkuuksia teollisuuden eri aloilla.

“Yrityskauppa on Kunnossa kasvuun -strategiamme mukainen, ja vahvistaa palveluliiketoimintaamme. Teollisuuden ratkaisuiden divisioonamme on nyt kunnossa kasvuun ja käynnistämme sen vuoksi kasvuvaiheen divisioonassa. Yrityskauppa suuntaa teollisuuden toimintojamme yhä enemmän Palvelut-liiketoimintaan ja luo vahvan toimijan Suomen markkinoille”, Caverion Oyj:n toimitusjohtaja Ari Lehtoranta toteaa.

Tulosohjeistus ennallaan

Nyt suunniteltu yrityskauppa ei toteutuessaan muuta Caverion Oyj:n tulosohjeistusta vuodelle 2019.

CAVERION OYJ 

Jakelu: NASDAQ Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.caverion.fi

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja antavat:  Martti Ala-Härkönen, talousjohtaja, Caverion Oyj, puh. 040 737 6633, martti.ala-harkonen@caverion.com Sakari Toikkanen, Divisioonajohtaja, Caverion Teollisuuden ratkaisut, puh. 040 532 2174, sakari.toikkanen@caverion.com Milena Hæggström, sijoittajasuhdejohtaja, puh. 040 5581 328, milena.haeggstrom@caverion.com
Tilaa tiedotteet: