renkomaen-moitoimitalo-auran-avajaiset-2023-1024x768_Lahden kaupunki.jpeg
30.08.2023 Artikkeli

Lahden Renkomäessä juhlittiin monitoimitalo Auran avajaisia

Renkomäen monitoimitalo Aurassa vietettiin kutsuvierasavajaisia 30.8.2023.

− Meillä on uusi, hieno ja yhdessä tehty talo. Olemme viihtyneet täällä erinomaisesti. Aurassa rohkaisemme kaikkia kehittymään ja kasvamaan, toiminnanjohtaja ja rehtori Karoliina Mäkelä kiteytti avajaisissa.

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen toi juhlaan kaupungin tervehdyksen, tilaajan edustajana mukana oli Lahden Tilakeskuksesta toimitilajohtaja Jouni Arola, joka kertoi Auran toteutuksen olevan kaupungin ympäristö- ja energiatehokkuustavoitteiden mukaista. Auralle on saatu vaativa neljän nähden RTS-ympäristöluokitus.

Toteuttajan edustajina tilaisuudessa puhuivat Skanska Oy:n toimialajohtaja Tiina Koppinen ja Caverion Suomen toimitusjohtaja Ville Tamminen.

Koppinen kiitteli projektia erinomaisen tiiviistä ja hyvästä yhteistyöstä ja mainitsi käyttäjälähtöisen suunnittelun olleen toteutuksessa lähtökohtana. Viimeisin teknologia oli esimerkiksi laadun seurannan ja työmaan turvallisuusjohtamisen tukena.

Tamminen korosti tervehdyksessään elinkaarimalliin kuuluvaa vastuuta pitää rakennus koko ajan hyvässä kunnossa, jotta se luo viihtyisät puitteet oppimiselle ja harrastamiselle. Caverion vastaa kiinteistön ylläpidosta ja huollosta seuraavien 20 vuoden ajan.

 Vuorovaikutuksemme talon käyttäjien kanssa jatkuu arjessa, kun turvaamme lapsille ja aikuisille hyvät ja turvalliset olosuhteet. Kiitämme hyvästä yhteistyöstä tilaajaa Lahden Tilakeskusta, rakentajakumppaniamme Skanskaa sekä kaikkia hankkeeseen osallistuneita. 

Renkomäen monitoimitalo on ollut käytössä tammikuusta lähtien. Talossa toimivat muun muassa peruskoulun 1.–6.-luokat, päiväkodin esiopetus ja kirjasto. Tilaa on kaikkiaan 560 lapselle, henkilöstöä on lähes 80. Rakennuksen kokonaispinta-ala on noin 8 000 neliömetriä.

Rakentamisessa on käytetty toimivia, energiaviisaita ja elinkaareltaan kestäviä teknisiä ratkaisuja, ja tekniikassa on otettu huomioon tilojen muuntojoustavuus.
 

Lisää tunnelmia tilaisuudesta Lahden kaupungin sivuilla

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Karoliina Mäkelä, rehtori ja toiminnanjohtaja, 050 3879 726, karoliina.makela@lahti.fi Tero Harju, projektipäällikkö, Lahden Tilakeskus, p. 050 398 5560, tero.harju@lahti.fi Jukka-Pekka Päivinen, suunnittelujohtaja, Skanska, 040 770 8913, jukka-pekka.paivinen@skanska.fi Jani Orava, liiketoimintapäällikkö, Caverion Suomi, p. 040 746 1608, jani.orava@caverion.com
Tilaa tiedotteet: