torpparinmaen-peruskoulu-2023_06.jpg Torpparinmäen peruskoulu Helsingissä
25.01.2023 Artikkeli

Helsinki jatkaa palvelukiinteistöjen muuttamista energiatehokkaiksi Caverionin kanssa – nyt tähtäimessä 46 prosentin energiansäästö

Helsingin kaupungin ja Caverionin yhteistyö ESCO-hankkeissa jatkuu. Nyt parannetaan energiatehokkuutta kolmessa kaupungin palvelukiinteistössä, joissa on tavoitteena säästää energiaa yhteensä 85 omakotitalon vuosikulutuksen edestä.

Helsingin kaupunki tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä ja parantaa palvelukiinteistöjensä energiatehokkuutta osana tavoitetta. Kaupunki on käynnistänyt Caverionin kanssa ESCO-hankkeita Puistopolun peruskoulussa, Torpparinmäen peruskoulussa ja Vaahteramäen päiväkodissa.

Tavoitteena on säästää kohteissa energiaa noin 1700 MWh per vuosi, joka vastaa noin 247 tonnin vuotuista vähenemää hiilidioksidipäästöissä. Säästö aiempaan nähden on noin 46 prosenttia. Tämä vastaa 85 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista kulutusta.

”Palvelurakennukset ovat merkittäviä energiankuluttajia kaupungeissa. Uudenaikaiset talotekniikkajärjestelmät mahdollistavat energiansäästön lisäksi paremman sisäolosuhteiden hallinnan sekä tulevaisuudessa kiinteistöjen liittämisen kysyntäjoustomarkkinaan. Samalla kiinteistöistä uusitaan vanhentuneita järjestelmiä ja vähennetään näin kiinteistöjen korjausvelkaa”, sanoo johtava energia-asiantuntija Jukka Huikari Helsingin kaupungilta.

”Helsingin kaupunki on merkittävä kiinteistönomistaja, jolla on kunnianhimoinen hiilineutraaliustavoite. On hienoa työskennellä yhdessä tämän tavoitteen eteen. Haluamme Caverionilla olla mukana yhteiskunnan energiatalkoissa ja panostamme entistä enemmän toiminnassamme energiahankkeisiin”, kiinteistöjohtamisen liiketoimintajohtaja Laura Karotie Caverion Suomesta jatkaa.

Uudistukset valmistuvat vuoden 2023 loppuun mennessä, sen jälkeen Caverion vastaa kiinteistöjen energiatehokkuudesta seurantajaksolla viiden vuoden ajan.

Uudet ESCO-hankkeet ovat jatkoa Helsingin kaupungin ja Caverionin aiemmalle yhteistyölle. Edellisessä hankkeessa uudistettiin Liikuntamyllyn ja Pohjois-Kontulan kalliosuojan kiinteistöjä hyvin tuloksin. Tavoitetaso ylittyi sähkön ja lämmön osalta parhaimmillaan kaksinkertaisesti tai yli.

 

Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Jukka Huikari johtava asiantuntija, Helsingin kaupunki jukka.huikari(at)hel.fi, puh. 09 310 20575 Laura Karotie kiinteistöjohtamisen liiketoimintajohtaja, Caverion Suomi laura.karotie(at)caverion.com, puh. 050 326 9314
Tilaa tiedotteet: