12.08.2022 Artikkeli

Ylivieskan uusille elinkaarikouluille neljän tähden RTS-ympäristöluokitus

Kun koulutilat ovat toimivat, terveelliset ja turvalliset, kaikki voivat keskittyä tärkeimpään eli oppimiseen. Ylivieskassa elinkaarihankkeina toteutettujen Kaisaniemen ja Taanilan koulujen saama neljän tähden RTS-ympäristöluokitus osoittaa, että näistä asioista ei ole rakennushankkeen aikana tingitty.

Elinkaarihankkeina toteutetut Ylivieskan Kaisaniemen ja Taanilan koulut takaavat optimaaliset olosuhteet käyttäjilleen tulevien 20 vuoden ajan. Koulut saivat keväällä neljän tähden RTS-ympäristöluokitukset. Luokitus on osoitus siitä, että koulujen suunnittelussa ja rakentamisessa on tarkoin huomioitu energiatehokkuus, pieni hiilijalanjälki, hyvä sisäilma, viihtyisyys sekä elinkaaren kustannukset. RTS luokitus on käyttäjilleen ikään kuin takuu rakennuksen terveellisyydestä ja turvallisuudesta.

– Nämä hankkeet ovat parhaiden kouluhankkeiden joukossa. Nyt luokituksen on saanut kahdeksan kouluhanketta, tähtiluokissa kolme ja neljä tähteä. Tänä vuonna luokituksen todennäköisesti saa vielä kahdesta neljään kouluhanketta, kertoo RTS-ympäristöluokituksen tuotepäällikkö Petri Jaarto Rakennustietosäätiöstä.

RTS-ympäristöluokitus on rakennusalan toimijoiden yhdessä Suomen oloihin kehittämä työkalu, joka sisältää rakennuksen kestävyyteen, kosteudenhallintaan, käytettävyyteen, ylläpitoon ja viihtyvyyteen liittyviä kriteerejä. Luokitusasteikko on yhdestä viiteen tähteen.

Elinkaarimallilla ennustettavuutta

Caverion on toteuttanut koulujen talotekniikan ja Skanska on toiminut pääurakoitsijana. Caverion vastaa kiinteistöjen kunnossapidosta, hoidosta, huollosta sekä palveluiden johtamisesta seuraavien 20 vuoden ajan. Elinkaarimallin avulla kiinteistöä ylläpidetään tehokkaasti koko sen elinkaaren ajan myös seuraaville sukupolville.

Lue koko artikkeli Ylivieskan kaupungin verkkosivuilta

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätiedot: Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com
Tilaa tiedotteet: