e77d5cde-7-074_skanska_renkomaen_koulu_kuva1_1-1024x729.jpg
14.09.2022 Artikkeli

Lahden Renkomäen monitoimitalon nimi on valittu

Elinkaarihankkeena toteutettu ja pian valmistuva Lahden Renkomäen monitoimitalo on saanut uuden nimensä. Nimi valittiin nimikilpailun ehdotuksista. Uuden monitoimitalon nimeksi on valittu Renkomäen monitoimitalo Aura.

Viime keväänä järjestetyssä kilpailussa pyydettiin nimiehdotusta tulevalle Renkomäen monitoimitalolle. Nimikyselyyn osallistui 660 vastaajaa ja nimiehdotuksia saatiin yli 1370. Nimikilpailussa haettiin lyhyttä,  ytimekästä, talon toimintaa kuvaavaa, suomenkielistä ja mielellään alueeseen kiinnittyvää nimeä. Nimiehdotusten joukosta, nimeksi valikoitui Aura.

”Monitoimitalon nimi kuvaa lintuauran toimintaa ja tapaamme toimia yhdessä. Se ilmentää samalla lapsen potentiaalia kasvaa omana itsenään” kertoo rehtori Karoliina Mäkelä.

”Toisaalta aura tuo mielleyhtymiä uudisraivaukseen, uuden tien tekijään ja kuvaa oppimisen esteiden raivaamista. Renkomäen monitoimitalon rakennuksen muoto muistuttaa myös auraa pellon laidalla”, Mäkelä jatkaa.

Yksimielisen nimivalinnan teki käyttäjistä, sivistyslautakunnan ja hallinnon edustajista koottu työryhmä, jonka mielestä nimi on monimerkityksinen ja sopii hyvin esihistorialliseen Renkomäen maalaiskylämäiseen alueeseen.

Renkomäen monitoimitalo toteutetaan elinkaarihankkeena ja se otetaan käyttöön vuoden 2023 kevätlukukauden alussa. Monitoimitalon kokonaispinta-ala on noin 8 000 neliömetriä ja sinne tulee tilat noin 560 lapselle.

Lue koko artikkeli Lahden Kaupungin sivuilta 

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätiedot:  Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, puh. +358 50 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com
Tilaa tiedotteet: