Caverion-Services.jpg
05.01.2022 Lehdistötiedote

Kohti älykkäämpiä rakennuksia – Caverion tukee Aalto-yliopiston tutkimusta

Aalto-yliopisto saa Caverionilta lahjoituksen älykkään talotekniikan ja älyrakennusten opetuksen ja tutkimuksen kehittämistyöhön. Caverion on sitoutunut tukemaan älyrakennusten tohtorikoulua vuosina 2021­2025. Tohtorikoulu on osa Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulua.

“Olemme iloisia saadessamme Caverionin, yhden alansa johtajista, tukijaksemme seuraavaksi viideksi vuodeksi. Tohtorikoulumme kouluttaa uusia asiantuntijoita, jotka voivat muuttaa alaa tarjoamalla kattavan käsityksen alan tulevaisuuden mahdollisuuksista. Tavoitteenamme on myös jakaa viimeaikaisinta tietoa ja osaamista akateemisen maailman ja yritysten välillä”, sanoo Heikki Ihasalo, Aalto-yliopiston työelämäprofessori.

Älykkäät ratkaisut ja kestävä kehitys ovat Caverionin strategian avainteemoja. ”Haluamme tukea älykkäiden ratkaisujen tutkimusta ja auttaa tekemään kaupungeistamme älykkäämpiä ja kestävämpiä. Nykyisen rakennetun ympäristön modernisointi on tehokkain tapa ehkäistä ilmastonmuutosta – tarvitsemme parhaan tietotaidon ja parhaat osaajat mukaan tähän työhön”, sanoo Thomas Hietto, Caverionin varatoimitusjohtaja ja Caverion Palvelut-liiketoiminnasta, kestävästä kehityksestä ja Smart City -ratkaisuista vastaava johtaja.

Älyrakennusten opetus ja tutkimus keskittyy tällä hetkellä tohtorikoulussa käyttäjäkeskeisyyteen, autonomisiin itseoppiviin järjestelmiin, digitalisaation tuomiin uusiin toimintatapoihin sekä integraatioihin talotekniikan, ICT-järjestelmien, energiaverkkojen sekä liikenteen välillä. Opetusalaan kuuluvassa sähkösuunnittelussa huomioidaan myös uusien teknologioiden vaikutus suunnittelijan työhön.
 

Tutustu Caverionin Smart Cityyn

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Tuomo Härkönen, johtaja, älykkäät ratkaisut, Caverion Oyj, tuomo.harkonen@caverion.com, puh. 040 567 2226
Tilaa tiedotteet: