VolTair-Copyright ABG Real Estate Group.jpg
12.03.2020 Sijoittajauutinen

Caverion toteuttaa kestävää kiinteistötekniikkaa uuteen toimisto- ja liiketilaan Berliinissä

Caverion on tehnyt sopimuksen kiinteistötekniikan kokonaistoimituksesta tasokkaaseen VolTair -toimisto ja -liiketilakiinteistöön Berliinissä, Saksassa. Caverion toteuttaa automaatio-, jäähdytys-, turvallisuus-, ilmanvaihto- ja ilmastointiratkaisut, lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmät, informaatio- ja viestintäteknologian sekä sähköistyksen Volt Berlin GmbH & Co. KG:lle. 

Uudelle kiinteistölle on jo myönnetty alustava LEED Gold -ympäristösertifikaatti, ja tavoitteena on saada myös WiredScore Gold -sertifikaatti kiinteistön valmistuttua. Sen saavuttamiseksi Caverion asentaa muun muassa energiaa säästävän LED-valaistuksen ja läsnäolotunnistimet sekä toimistoalueille energiatehokkaalla lämmön talteenotolla varustetut ilmanvaihtojärjestelmät.

"Ensiluokkaiselle sijainnille Berliinissä on rakenteilla tasokas kiinteistö. Meille oli tärkeää löytää kokenut kiinteistöpalvelujen kumppani, jolla on kapasiteettia viedä läpi tämän kokoluokan projekti”, sanoo Ralph Middecke, ABG Real Estate Groupin projektipäällikkö. ABG Real Estate Group muodostaa yhdessä Felix Gädeken kanssa Volt Berlin GmbH & Co. KG -yhteisyrityksen.

"Projektin lyhyt kesto ja sijainti kantakaupungissa lisäävät vaatimuksia logistiikan osalta. Hyödynnämme kokemustamme samankaltaisista rakennushankkeista, joten kykenemme vastaamaan asiakkaidemme kasvaviin tarpeisiin ja auttamaan heitä saavuttamaan ympäristötavoitteensa”, sanoo Frank Krause, Johtaja, Caverion Saksa.

Projektissa luodaan bruttokerrosaltaan 34 000 m² uutta toimisto-, ravintola - ja liiketilaa. Toimistotilat ovat joustavia ja mahdollistavat uudelleenjärjestelyt ja muuntautumisen vuokralaisten yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Caverion projektityö alkaa kesäkuussa 2020 ja sen on tarkoitus valmistua vuoden 2021 lopussa.  Caverionille Volt Berlin GmbH & Co. KG kuuluu kiinteistökehittäjät -asiakassegmenttiin.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoa: Holger Winkelsträter, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Caverion Saksa, puh.: +49  89 3742 88117, holger.winkelstraeter@caverion.com Beate Eichinger, markkinointi- ja viestintäasiantuntija, Caverion Saksa, puh.: +49 173 2612827, beate.eichinger@caverion.com
Tilaa tiedotteet: