Gunderlund-Caverion.jpg
09.03.2020 Sijoittajauutinen

Caverion ostaa tanskalaisen Gunderlund A/S:n vastatakseen kasvavaan asiakaskysyntään sähköverkkojen laajentamisessa ja modernisoinnissa

Caverion ostaa tanskalaisen Gunderlund A/S:n vastatakseen kasvavaan asiakaskysyntään sähköverkkojen laajentamisessa ja modernisoinnissa

Caverion on allekirjoittanut sopimuksen tanskalaisen sähköverkkojen laajentamiseen ja modernisointiin erikoistuneen Gunderlund A/S -nimisen yhtiön ostamisesta. Ostettavan yhtiön liikevaihto oli 3,2 milj. euroa syyskuussa 2019 päättyneellä 12 kuukauden tilikaudella. Gunderlundilla on noin kymmenen työntekijää. Sopimuksen arvoa ei julkisteta. Kauppahinta maksetaan käteisellä.

“Tanskan energiaverkoston siirtymävaiheen vuoksi koemme, että kysyntä markkinoilla on kasvussa ja uskomme, että tämä on meille hyvä ajoitus yhdistyä isomman yhtiön kanssa. Meidän tavoin, Caverion on toiminut monia vuosia suurjännitemarkkinoilla, ja olemme tehneet monissa projekteissa hyvää yhteistyötä. Itselleni on tärkeää, että Gunderlundin tiimii pääsee osaksi ammattitaitoista joukkoa ja yhtiötä, jolla on vankka kokemus toimialasta”, sanoo Elsebeth Gunderlund, Gunderlund A/S:n toimitusjohtaja ja omistaja.

Joulukuussa 2019 Tanskan parlamentti hyväksyi Climate Act -ilmastolain, jonka tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasuja 70 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 1990 tasoon verrattuna. Tanskan energiajärjestelmät ovat hiilineutraalisuudessaan jo maailman huipputasoa. Kehitys on pitkälti tuulivoiman ansiota, mutta myös aurinko- ja muun uusiutuvan energian käyttö lisääntyy maassa voimakkaasti.

Caverion toteuttaa Tanskassa projekteja ja palveluita sähkönsiirto- ja jakelutoimijoille, mutta myös uusiutuvan energian tuottajille, kuten aurinkovoimaloiden omistajille ja operaattoreille. Suurjännitejohtojen, kaapelointien ja sähköasemien olemassa olevien järjestelmien korjaus sekä kokonaan uusien järjestelmien asentaminen ovat osa Caverionin palveluvalikoimaa.

”Maailman energiajärjestelmien murros aiheuttaa muutoksia monilla alueilla. Yksi niistä on sähköverkkojärjestelmä, jota on merkittävästi laajennettava ja korjattava seuraavien 10–20 vuoden aikana. Gunderlundin hankinta lisää mahdollisuuksiamme vastata palveluidemme kasvavaan kysyntään ja laajennamme samalla tarjoomaamme asiakkaidemme hyödyksi. Toivotamme uudet caverionilaiset lämpimästi tervetulleeksi – osaamisenne on jatkossa tärkeä osa tiimiämme”, sanoo Carsten Sørensen, Tanskan divisioonajohtaja.

Kuvassa (vasemmalta): Klaus Kjeldsen, Elsebeth Gunderlund and Carsten Sørensen.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoa: Louise Wilhelmsen, Viestintäasiantuntija, Caverion Tanska, louise.wilhelmsen@caverion.com, puh. +45 6189 5883
Tilaa tiedotteet: