18.03.2019 Lehdistötiedote

Caverion mukaan jääurheilun monitoimihallin kehittämiseen – suurhanke etenee Helsingin Myllypurossa

Caverion mukaan jääurheilun monitoimihallin kehittämiseen – suurhanke etenee Helsingin Myllypurossa

Caverion on allekirjoittanut aiesopimuksen Myllypuron Jääurheilukeskus Oy:n ja YIT:n kanssa pääkaupunkiseudun jääurheilun monitoimihallin kehittämisestä ja toteuttamisesta. Sopimus koskee vuoden 2019 loppuun ulottuvaa hankkeen kehitysvaihetta. Aiesopimuksella osapuolet sitoutuvat kehittämään hankkeen toteutussuunnitelman niin investointien kuin tulevien käyttökustannustenkin osalta. Hankkeen investoinnin arvo on vajaat 20 miljoonaa euroa.

”Hienoa, että olemme saaneet luotettavat ja hallirakentamisessa kokeneet yhteistyökumppanit. Sopimuksen myötä hanke ottaa isoja askelia eteenpäin”, halliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Janne Hänninen sanoo.

Myllypuron Jääurheilukeskus Oy:n omistavat Suomen Luisteluliitto ry ja Suomen Taitoluisteluliitto ry.

”Olemme panostaneet ympäristöystävällisten energia- ja kylmäntuotantojärjestelmien toteuttamiseen ja muun muassa hiilidioksidia hyödyntävien järjestelmien rakentamiseen. Tätä osaamista voimme hyödyntää myös tässä ainutlaatuisessa hankkeessa. 24/7-etähallintapalveluidemme avulla takaamme hallin käyttäjille sovitunlaiset olosuhteet ja varmistua järjestelmien toimivuudesta”, sanoo Ville Tamminen, Caverion Suomen divisioonajohtaja.

”Jääurheilun monitoimihalli on meille hieno jatkumo urheilurakentamisemme saralla. Rakennamme ja kunnostamme parhaillamme myös Kuopin Kuntolaakson uima- ja jäähallia. Nyt voimme hyödyntää sieltä kertyneitä rakentamisen oppeja ja kokemuksia ja kehittää asiakkaan ja kumppaneiden kanssa niitä yhdessä hankkeen parhaaksi”, toteaa Petri Saarinen, Rakennustekniset työt -yksikön johtaja YIT:ltä.

Huippu-urheilun ja kuntourheilun kohtaamispaikka

Suomesta on tähän saakka puuttunut kansainväliset mitat täyttävä pikaluisteluhalli ja suomalaiset huippupikaluistelijat ovat joutuneet hakemaan harjoitusolosuhteet ulkomailta. Myös taitoluistelijat ovat monien muiden jääurheilijoiden ohella joutuneet jääaikapulan vuoksi tinkimään harjoitusvuoroistaan ja -olosuhteistaan. Uusi halli tuo helpotusta pääkaupunkiseudun jääpulaan, mutta on erityisen merkittävä myös valtakunnallisella tasolla.

Myllypuron jääurheilukeskuksesta suunnitellaan harjoittelukeskusta sekä pika- että taitoluistelun tarpeisiin. Monitoimihalliin on suunnitteilla 400 metrin mittainen pikaluistelurata, 427 metrin mittainen juoksurata, kuntosali, kaksi peilisalia oheisharjoittelua varten sekä tilat esimerkiksi yritystilaisuuksien tai seminaarien järjestämiseksi. Noin 2000 hengen istumakatsomo mahdollistaisi esim. pikaluistelun EM- ja MM-kilpailujen järjestämisen Suomessa.

Hankesuunnitelman pohjana on ollut hallin rakentaminen Itä-Helsingin Myllypuroon. Neuvottelut asiasta käynnistyvät Helsingin kaupungin kanssa ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 2019. 

Jäähallihanke kuuluu Suomen Olympiakomitean opetus- ja kulttuuriministeriölle puoltamaan valtakunnallisesti merkittävien liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmaan vuosille 2019 – 2022

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Janne Hänninen, puheenjohtaja, Myllypuron Jääurheilukeskus Oy, Suomen Luisteluliiton toiminnanjohtaja, puh. 040 553 3388, janne.hanninen[at]luisteluliitto.fi Anne Piiparinen, divisioonan johtaja, YIT Suomi Oy, puh. 040 823 2808, anne.piiparinen[at]yit.fi Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi Oy, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila[at]caverion.com
Tilaa tiedotteet: