14.10.2013 Sijoittajauutinen

Caverion toimittaa kiinteistötekniikkaa Kölnin näyttämöille Saksassa

Caverion toimittaa kiinteistötekniikkaa Kölnin näyttämöille Saksassa

Caverion Deutschland osallistuu Kölnin kaupungin teattereiden näyttämöiden saneeraushankkeeseen toimittamalla niiden ilmanvaihto- ja lämmityslaitteistot. Tilauksen kokonaisarvo on noin 7,5 miljoonaa euroa. Caverion asentaa tulevien kuukausien aikana laitteistot oopperataloon ja teatteriin, jotka molemmat ovat suojelukohteita.

Rakennukset liitetään kaukolämpöverkostoon kahdella 1 450 kW:n lämmönvaihtimella. Ilmanvaihtoa varten rakennuksiin asennetaan 32 ilmanvaihtolaitetta, joiden teho on 2 000–48 000 m³/h. Lisäksi otetaan käyttöön erilaisia lämmöntalteenottojärjestelmiä, jotka takaavat miellyttävän sisäilman niin katsomossa kuin näyttämön takanakin.

Oopperan ja teatterin akustiikka sekä katsomotilojen miellyttävyys asettavat ilmanvaihtotekniikalle suuria vaatimuksia. Ihmisten ja valaistustekniikan muodostamasta lämmöstä huolimatta kaikkiin tiloihin, myös aitioihin, pyritään luomaan miellyttävä huoneilma ehdollisen tuloilman avulla.

Caverionin ammattitaito sai kiitosta jo Moskovan Bolšoi-teatterin saneeraushankkeessa. Vuonna 2010 yhtiö kehitti omassa tutkimus- ja tuotekehityskeskuksessaan Aachenissa, Saksassa ilmanvaihtojärjestelmän, joka ehkäisee tehokkaasti vedontunnetta ja minimoi energiakustannukset.

Lisätietoja:

Barbara Niedermeier, tiedottaja, Caverion Deutschland GmbH, puh. +49 175 7277 064, barbara.niedermeier@caverion.de

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: