Forchem: luotettavaa teollisuuden huoltokumppanuutta

 

2002
yhteistyö alkoi

Ennakoiva kunnossapito
takaa tuottavuuden

Työturvallisuus
on kaiken keskiössä

 Caverionin kunnossapitohenkilökunnalla on koko konsernin tuki takanaan, mikä hyödyttää asiakasta edullisten ostokanavien ja parempien sopimusten muodossa. Saamme tarvittaessa paikalle tuttua lisähenkilökuntaa esimerkiksi vuosihuoltoa varten. 

Kunnossapitopäällikkö Markku Rintanen, Caverion

Forchem on Raumalla sijaitseva cleantech-yritys. Yrityksen biojalostamolla jalostetaan mäntyöljyä ja tehdään tutkimustyötä mäntyöljyn hyödyntämisestä uusiutumattomien raaka-aineiden tilalla. Laitoksessa jalostettu sellunkeiton sivutuotteena syntyvä mäntyöljy on kestävä vaihtoehto käytettäväksi esimerkiksi maaleissa ja voiteluaineissa. Forchemin jalostuslaitos avasi ovensa vuonna 2002 ja Caverion on toiminut Forchemin kunnossapidon kumppanina siitä lähtien.

Haaste: tehokasta tuotantoa turvallisuudesta tinkimättä

Forchemin biojalostamo on moderni ja tehokas. Tuotantolaitoksen tislauskapasiteetti on noin 175 000 tonnia ja tuotantotehokkuusvaatimus on korkea, mikä vaatii myös kunnossapidolta jatkuvaa valvontaa ja optimointia tehokkuuden turvaamiseksi.

Automaation taso jalostamossa on korkea ja poikkeuksellinen laitemateriaali vaatii ennakointia, koska sitä on saatavilla rajallisesti ja toimitusajat ovat pitkiä. Lisäksi tuotanto-olosuhteet asettavat omat haasteensa: jalostamo on räjähdysvaarallista tilaa putkistoissa kulkevien kemikaalien ja korkean lämmön vuoksi. Tämä vaikuttaa myös kunnossapitoon esimerkiksi yhteensopivien ja turvallisten varaosien tilaamisessa.

Ratkaisu: luotettava, kokonaisvaltainen kunnossapitopalvelu

Caverionin huoltotyöntekijät työskentelivät Forchemin jalostamolla jo sen rakennusaikana ja tuotannon käynnistyttyä alkoivat myös kunnossapidon tehtävät.

Caverion on vastuussa koko kunnossapidon kokonaisuuden hallinnasta, koordinoinnista sekä johdosta Rauman jalostamossa. Tähän sisältyvät niin mekaaninen kunnossapito ja sähköautomaatiokunnossapito kuin varastotoimintojen, kuten varaosavaraston, hoitaminen. Caverionin vastuulla on myös seisokkisuunnitelmien laatiminen ja jalostamon vuosihuolto, johon kuuluu lisäksi vuosihuoltoon osallistuvan ulkopuolisen työvoiman koordinointi.

Tuotettavuus ja ennaltaehkäisevä työturvallisuus ovat avainasemassa kaikessa toiminnassa. Caverion huolehtii lakisääteisistä käytönvalvonnan ja varavalvonnan töistä esimerkiksi kuumaöljykattilan ja maakaasulaitteiden osalta.

Teollisuuden kunnossapitopalvelut

Jos haluat kuulla lisää Caverionin tarjoamista teollisuuden kunnossapitopalveluista, ota meihin yhteyttä niin katsotaan, miten voisimme auttaa sinua turvaamaan laitoksesi sujuvan toiminnan.

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin