Maalämpö liikekiinteistöön tai taloyhtiöön avaimet käteen -palveluna

Vihreä siirtymä vaatii investointeja uusiin päästöttömiin energiaratkaisuihin. Maalämpö on uusiutuva…

Vihreä siirtymä vaatii investointeja uusiin päästöttömiin energiaratkaisuihin. Maalämpö on uusiutuva energiamuoto, joka hyödyntää maaperän lämpöenergiaa lämmitykseen ja jota voidaan käyttää myös viilennykseen.

Caverion ja St1 Lähienergia asentavat kahdestaan maalämpöratkaisun avaimet käteen -periaatteella. Hallitsemme koko toimituksen suunnittelusta ylläpitoon, joten et tarvitse muita kumppaneita. Kutsummekin tätä Maailman varmimmaksi maalämmöksi.

 
 

Ekologinen ja energiaviisas lämmitysmuoto

Maalämpö on energiatehokas ja ekologinen ratkaisu, joka vastaa jatkuvasti tiukentuviin energiamääräyksiin. Se luokitellaan uusiutuvaksi energianlähteeksi. Yhdistettynä vihreään sähköön ratkaisu on aidosti hiilidioksidivapaa.

Maalämpö onkin erittäin ympäristöystävällinen vaihtoehto verrattuna perinteisempiin lämmitysmuotoihin, kuten öljyyn ja maakaasuun. Maalämmön valitseminen lämmitysmuodoksi vähentää kiinteistön energiankulutuksesta aiheutuvia päästöjä koko sen elinkaaren ajan.

Maalämmöllä kiinteistösi lämpiää (ja viilenee) edullisesti ja vastuullisesti tulevinakin vuosikymmeninä.

 

Ota yhteyttä

Teppo Manninen
Teppo Manninen

Liiketoiminnan Kehityspäällikkö, Caverion Suomi

Kari Vesterinen
Kari Vesterinen

Myyntipäällikkö

 
 

Miksi Maailman varmin maalämpö?

 

Yksi nimetty vastuuhenkilö vastaa asennusprojektista. Vahva suunnitteluosaamisemme varmistaa, että suunnitelmat saavat rakennusluvan kerralla.  

Otamme suunnittelussa huomioon maalämpöjärjestelmän koko elinkaaren ja minimoimme huoltokustannukset.

Huolellinen suunnittelu ja alkukartoitus sekä selkeät vastuunjaot varmistavat, että projektin aikana ei tule ennakoimattomia kustannuksia.

Kokeneet yhtiöt, jotka toteuttavat maalämmön asennuksen omilla työntekijöillään projektiriskien minimoimiseksi.

Saat parhaan teknisen asiantuntemuksen projektiin, sillä yhdistämme Caverionin kiinteistötekniikan kokemuksen ja St1 Lähienergian maalämpötekniikan osaamisen. St1 Lähienergia on toteuttanut n. 3500 lämpökaivoa, joiden vuotuinen energiantuotanto on yli 160 GWh.

 
 

Kaksi vahvaa toimijaa yhdessä varmistavat onnistuneen maalämpöasennuksen

 
caverion-ST1-kuvitus.png

St1 Lähienergia

 • Kaivokentän suunnittelu
 • TRT-testi
 • EED-simulointi
 • Poraamisteknologian asiantuntemus
 • Kaivokentän poraus
 • Vaakaputkiston asennus

Caverion

 • Talotekniikkasuunnittelu
 • Sähkö-, LVI- ja automaatiotyöt
 • Lämmöntalteenottoratkaisut
 • Lämpöpumppuratkaisut
 • Jäähdytysratkaisut
 • Huolto
 • Etävalvonta
 
 

Webinaari: Miksi hankkia maalämpö taloyhtiöön juuri nyt?

Suositussa webinaarissa kerromme, miksi juuri nyt on oikea aika investoida maalämpöratkaisuun. Käymme läpi ratkaisun hyödyt, tekniikat, rahoituksen sekä projektin vaiheet. Lopputuloksena saat hyvän käsityksen siitä, mitä maalämpöurakan toteuttaminen taloyhtiössä käytännössä vaatii. 

Katso webinaarin tallenne


Caverion-Valitse taloyhtiöösi maalämpö-570x425.jpg
 
Maalampo_ekologinen_800x623.jpg

Mitä on maalämpö?

Maalämpö hyödyntää maa- tai kallioperään varastoitunutta lämpöenergiaa rakennusten lämmittämiseen. Maalämpö on peräisin auringon säteilystä.

Maalämpöjärjestelmä perustuu maalämpöpumpun käyttöön, joka siirtää maaperän, kallioperän tai vesistöjen varastoitunutta lämpöä talon lämmitysjärjestelmään sekä käyttöveden lämmittämiseen. Maalämpöpumppu vaatii toimiakseen lämmönlähteen, josta se voi ottaa lämpöenergiaa ja siirtää sitä rakennukseen silloin, kun sitä tarvitaan. Energiaa voidaan kerätä porakaivosta, pintamaasta, vesistöstä tai pohjavedestä.

 

Kustannustehokas ja vaivaton ratkaisu

Maalämpö tarjoaa kustannustehokkaan tavan tuottaa energiaa kattamaan koko kiinteistön lämmitystarpeet. Lämmityskustannukset ovat kohteesta riippuen usein huomattavasti kaukolämpöä alhaisemmat.

Samalla energiamäärällä voidaan tuottaa kolme kertaa enemmän lämpöä kuin kaukolämpöverkossa. Energian hintojen nousu tukee entisestään maalämmön kannattavuutta.

Lisäksi maalämpö on ratkaisuna vaivaton ja helppokäyttöinen, sillä maalämpöpumppu vaatii vain vähäisiä huoltotoimia.

Maalampo_SmartView-Look_800x623.jpg
 

Maalämpöratkaisun hankinta voi nostaa kiinteistösi arvoa, sillä se parantaa energiatehokkuutta, auttaa säästämään lämmitys- ja jäähdytyskustannuksissa sekä on ympäristöystävällinen ja kestävä ratkaisu.

 
Maalampo_viilennys_800x623.jpg

Maalämpöä voi käyttää myös viilentämiseen

Maalämpöä voidaan käyttää myös kiinteistön sisätilojen viilentämiseen kesäaikaan.

Ylimääräinen lämpö varastoidaan porakaivoihin, jolloin sitä voidaan hyödyntää uudestaan talvella. Menetelmän ansiosta porakaivoja tarvitaan vähemmän, mikä pienentää ratkaisun kokonaiskustannusta.

 
 

Maalämpö avaimet käteen -palveluna liikekiinteistöille ja taloyhtiöille

Toteutamme maalämpöratkaisuja taloyhtiöihin ja liikekiinteistöihin Uudenmaan alueella avaimet käteen -palveluna ainoana Suomessa. Palveluumme kuuluu kaikki projektin eri vaiheet suunnittelusta ja toteutuksesta järjestelmän huoltoon ja kunnossapitoon. Palveluumme kuuluu:

 • Maalämpökartoitus, jossa energia-asiantuntijamme selvittävät, kuinka maalämpö sopii juuri teidän kiinteistönne.
 • Sopivimman maalämpöratkaisun määrittely
 • Maalämpökentän suunnittelu, jonka aikana asiantuntijamme varmistavat, että kenttä on juuri oikein mitoitettu. Näin kenttä ei pääse ajan kuluessa jäähtymään tai ole tarpeettoman suuri.
 • Maalämpökentän poraus
 • Lämpöpumppulaitteiden asennus ammattitaitoisten ja kokeneiden asentajien toimesta sekä käyttöopastus
 • Järjestelmän huolto ja ylläpito koko sen elinkaaren ajan
 • Tarjoamme lisäksi lämmön talteenottoratkaisuja, jotka pienentävät tarvittavan kaivokentän kokoa, kun kiinteistön hukkalämpö otetaan talteen.

 
Maalampo_lisäpalvelut.jpg

Toimitamme myös seuraavia palveluita:

 • Maalämpöpumppuja niin uudis- kuin saneerauskohteisiin esimerkiksi alueilla, joissa ei ole saatavilla kaukolämpöä
 • Hybridijärjestelmäratkaisuja, jotka koostuvat useammasta energialähteestä (kauko- ja maalämpö, sähkö, pelletti, öljy jne.)
 

Asiantuntija-apua maalämpöratkaisuihin

Jätä meille yhteydenottopyyntö alta niin palaamme sinulle mahdollisimman pian. On aika tehdä merkittäviä valintoja kohti energiaviisaampaa huomista.