Maalämpö – energiaviisasta lämpöä luonnosta

Vihreä siirtymä vaatii investointeja uusiin päästöttömiin energiaratkaisuihin. Maalämpö on uusiutuva…

Vihreä siirtymä vaatii investointeja uusiin päästöttömiin energiaratkaisuihin. Maalämpö on uusiutuva energiamuoto, joka hyödyntää maaperän lämpöenergiaa lämmitykseen ja jota voidaan käyttää myös viilennykseen.

 

Ekologinen ja energiaviisas lämmitysmuoto

Maalämpö on energiatehokas ja ekologinen ratkaisu, joka vastaa jatkuvasti tiukentuviin energiamääräyksiin. Se luokitellaan uusiutuvaksi energianlähteeksi. Yhdistettynä vihreään sähköön ratkaisu on aidosti hiilidioksidivapaa.

Maalämpö onkin erittäin ympäristöystävällinen vaihtoehto verrattuna perinteisempiin lämmitysmuotoihin, kuten öljyyn ja maakaasuun. Maalämmön valitseminen lämmitysmuodoksi vähentää kiinteistön energiankulutuksesta aiheutuvia päästöjä koko sen elinkaaren ajan.

Caverionilta saat luotettavat ja kustannustehokkaat maalämpöratkaisut kiinteistöösi ammattitaidolla.

 

Ota yhteyttä

Sebastian Öhman
Business Development Manager, Caverion Suomi
 
 
Maalampo_ekologinen_800x623.jpg

Mitä on maalämpö?

Maalämpö hyödyntää maa- tai kallioperään varastoitunutta lämpöenergiaa rakennusten lämmittämiseen. Maalämpö on peräisin auringon säteilystä.

Maalämpöjärjestelmä perustuu maalämpöpumpun käyttöön, joka siirtää maaperän, kallioperän tai vesistöjen varastoitunutta lämpöä talon lämmitysjärjestelmään sekä käyttöveden lämmittämiseen. Maalämpöpumppu vaatii toimiakseen lämmönlähteen, josta se voi ottaa lämpöenergiaa ja siirtää sitä rakennukseen silloin, kun sitä tarvitaan. Energiaa voidaan kerätä porakaivosta, pintamaasta, vesistöstä tai pohjavedestä.

 

Kustannustehokas ja vaivaton ratkaisu

Maalämpö tarjoaa kustannustehokkaan tavan tuottaa energiaa kattamaan koko kiinteistön lämmitystarpeet. Lämmityskustannukset ovat kohteesta riippuen usein huomattavasti kaukolämpöä alhaisemmat.

Samalla energiamäärällä voidaan tuottaa kolme kertaa enemmän lämpöä kuin kaukolämpöverkossa. Energian hintojen nousu tukee entisestään maalämmön kannattavuutta.

Lisäksi maalämpö on ratkaisuna vaivaton ja helppokäyttöinen, sillä maalämpöpumppu vaatii vain vähäisiä huoltotoimia.

Maalampo_SmartView-Look_800x623.jpg
 

Maalämpöratkaisun hankinta voi nostaa kiinteistösi arvoa, sillä se parantaa energiatehokkuutta, auttaa säästämään lämmitys- ja jäähdytyskustannuksissa sekä on ympäristöystävällinen ja kestävä ratkaisu.

 
Maalampo_viilennys_800x623.jpg

Maalämpöä voi käyttää myös viilentämiseen

Maalämpöä voidaan käyttää myös kiinteistön sisätilojen viilentämiseen kesäaikaan.

Ylimääräinen lämpö varastoidaan porakaivoihin, jolloin sitä voidaan hyödyntää uudestaan talvella. Menetelmän ansiosta porakaivoja tarvitaan vähemmän, mikä pienentää ratkaisun kokonaiskustannusta.

 

Yhteistyössä St1 Lähienergian kanssa

Toteutamme suurille kiinteistöille edistyksellisiä maalämpöhankkeita ja kehitämme geolämpöliiketoimintaa yhteistyössä kotimaisen kumppanimme, St1 Lähienergian kanssa. Caverionin talotekniikan ja lämpöpumpputeknologian osaaminen yhdistyy St1 Lähienergian geologian, geofysiikan sekä poraamisteknologian asiantuntemukseen.

Yhteistyön myötä pystymme tuottamaan luotettavat ja kustannustehokkaat ratkaisut esimerkiksi taloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen lämmitykseen.

 

Maalämpö avaimet käteen -palveluna liikekiinteistöille ja taloyhtiöille

Toteutamme merkittävän kokoluokan maalämpöratkaisuja suuriin kiinteistöihin Uudenmaan alueella avaimet käteen -palveluna ainoana Suomessa. Palveluumme kuuluu kaikki projektin eri vaiheet suunnittelusta ja toteutuksesta järjestelmän huoltoon ja kunnossapitoon. Palveluumme kuuluu:

  • Maalämpökartoitus, jossa energia-asiantuntijamme selvittävät, kuinka maalämpö sopii juuri teidän kiinteistönne.
  • Sopivimman maalämpöratkaisun määrittely
  • Maalämpökentän suunnittelu, jonka aikana asiantuntijamme varmistavat, että kenttä on juuri oikein mitoitettu. Näin kenttä ei pääse ajan kuluessa jäähtymään tai ole tarpeettoman suuri.
  • Maalämpökentän poraus
  • Lämpöpumppulaitteiden asennus ammattitaitoisten ja kokeneiden asentajien toimesta sekä käyttöopastus
  • Järjestelmän huolto ja ylläpito koko sen elinkaaren ajan
  • Tarjoamme lisäksi lämmön talteenottoratkaisuja, jotka pienentävät tarvittavan kaivokentän kokoa, kun kiinteistön hukkalämpö otetaan talteen.

 
Maalampo_lisäpalvelut.jpg

Toimitamme myös seuraavia palveluita:

  • Maalämpöpumppuja niin uudis- kuin saneerauskohteisiin esimerkiksi alueilla, joissa ei ole saatavilla kaukolämpöä
  • Hybridijärjestelmäratkaisuja, jotka koostuvat useammasta energialähteestä (kauko- ja maalämpö, sähkö, pelletti, öljy jne.)
 

Asiantuntija-apua maalämpöratkaisuihin

Jätä meille yhteydenottopyyntö alta niin palaamme sinulle mahdollisimman pian. On aika tehdä merkittäviä valintoja kohti energiaviisaampaa huomista.