Naistenlahti-Tampere.jpg
22.01.2024 Lehdistötiedote

Tampereen Energia valitsi Caverionin toteuttamaan putkistourakan biovoimalaitoksella

Caverion toteuttaa putkistourakan Naistenlahti 3 -biovoimalaitoksen uuteen lämmöntalteenottolaitokseen. Urakka alkaa helmikuussa, ja se luovutetaan Tampereen Energialle lokakuussa. Urakan sopimussumma on yli 3 milj. euroa.

Toimitus käsittää lämmöntalteenottolaitoksen putkistot, laiteasennukset, putkisillan sekä muut teräsrakenneasennukset.

”Lisälämmön talteenottolaitoksen putkistourakka on vaativa kokonaisuus, jossa edellytetään korkean tason ammattimaisuutta ja huolellisuutta. Caverion vakuutti meidät vuosikymmenien kokemuksellaan vaativista teollisuusputkistourakoista ja hyvillä esimerkeillään vastaavista isoista hankkeista, joiden keskiössä ovat vaativat ja kustannustehokkaat asennus- ja hitsaustyöt,” toteaa Samuli Kivikangas, Tampereen Energia Oy:n projekti-insinööri.

”Olemme olleet monissa Tampereen Energia Oy:n hankkeissa mukana ja nyt aloitettava putkistourakka on hieno jatkumo Naistenlahti 3 -voimalaitoksen matalapaineputkistourakalle. Ammattitaitoinen joukkueemme on auttamassa asiakastamme heidän kestävän kehityksen mukaisissa tavoitteissaan ja hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä”, kertoo Elina Engman, divisioonajohtaja, Caverion Teollisuus.

Tampereen Energia rakentaa Naistenlahti 3 -voimalaitostontin pohjoispäähän uuden lämmöntalteenottolaitoksen. Tulevassa laitosrakennuksessa voimalaitoksen savukaasuja jäähdytetään entisestään. Näin saatava lämpö otetaan talteen kaukolämpöveteen lämpöpumpputekniikalla. Voimalaitoksen hyötysuhde paranee investoinnin ansiosta merkittävästi.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Elina Engman, Divisioonajohtaja, Caverion Teollisuus, puh. +358 50 3514673
Tilaa tiedotteet: