VRGroup_Helsingin_varikko_kuvaaja_Tuomas_Uusheimo.jpg
17.01.2024 Lehdistötiedote

Caverion tuottaa VR:n kiinteistöille energiajohtamisen palvelut

Caverion ja VR Group ovat sopineet energiajohtamisen palveluiden tuottamisesta VR:n kiinteistöihin. Caverion vastaa jatkossa VR:n kiinteistöjen energiajohtamisesta. Kiinteistöjen kokonaispinta-ala on yli 400 000 neliömetriä ja ne sijaitsevat ympäri Suomea.  

Energiajohtamisen palveluiden päätehtävänä on johtaa ja kehittää VR:n kiinteistöyksikön energianhallinnan kokonaisuutta. Tavoitteena on viedä energiatehokkuuden kehittäminen uudelle tasolle ylläpitämällä ja edelleen kehittämällä systemaattista tapaa mm. energiankulutuksen seurannalle, poikkeamien korjaamiselle, tarpeellisten energiatehokkuutta parantavien toimenpiteiden havaitsemiselle ja toteutukselle sekä tarvittavalle raportoinnille.

”Olemme pitkäjänteisesti parantaneet energiankulutuksen seurantaa ja hakeneet uusia toimintamalleja yhdistämällä eri palvelutuottajien osaamista. Arkisen aherruksen lisäksi olemme toimineet esimerkiksi jo useamman vuoden ajan valtakunnan sähköverkkoa tasaavana kulutusjoustotoimijana kiinteistöjen osalta. Nyt haemme lisävoimaa energiajohtamiseen Caverionin kanssa”, sanoo VR Groupin kiinteistöjohtaja Juha Antti Juutinen.

Samalla kun kehitetään kiinteistöjen energiatehokkuutta, vähennetään kiinteistöjen energiankäytöstä aiheutuvia CO2-päästöjä. Palveluillaan Caverion tukee VR:ää vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa.

Caverion on vuodesta 2015 lähtien vastannut VR Groupin yhteistyökumppanina myös eri puolilla Suomea sijaitsevien kiinteistöjen teknisten palvelujen johtamisesta sekä asiantuntijapalveluista.

"Olemme iloisia, että VR Group luottaa palvelukykyymme ja olemme voineet kehittää kumppanuuttamme pitkäjänteisesti seuraavalle tasolle. Kiinteistöjen energiajohtaminen ja energianhallinta kytkeytyy oleellisesti nykyisiin kiinteistöjohtamisen palveluihin. Kokonaisvaltaisella palvelulla pystymme parhaiten vaikuttamaan kiinteistöjen toimintaan ja energiankäyttöön", Caverion Suomen liiketoimintajohtaja Laura Karotie sanoo.

Lue lisää energiaviisaista palveluistamme

Kuva: VR Groupin kuva-arkisto

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätiedot: Lauri Niskakangas, yksikönpäällikkö, Asiantuntijapalvelut, Caverion Suomi Oy, puh. +358 40 648 3088, lauri.niskakangas[at]caverion.com Juha Antti Juutinen, kiinteistöjohtaja, VR Group, puh +358 40 862 0919, juha.juutinen[at]vr.fi
Tilaa tiedotteet: