13.04.2021 Lehdistötiedote

Lahden Renkomäen monitoimitalo rakennetaan elinkaarihankkeena – perustustyöt alkoivat työmaalla

Lahden Renkomäen monitoimitalo rakennetaan elinkaarihankkeena – perustustyöt alkoivat työmaalla

Renkomäen yhteisöllisen monitoimitalon rakentaminen on käynnistynyt. Monitoimitalo toteutetaan  elinkaarihankkeena ja vaativien ympäristö- ja laatutavoitteiden mukaisesti.

Työmaan valmistelevat maanmuokkaustyöt aloitettiin maaliskuussa ja parhaillaan ovat käynnissä teräsbetonipaalutus- ja perustustyöt. Kesä on rakennushankkeen vilkkainta aikaa, silloin työmaalla asennetaan rakennuksen runkoa sekä taloteknisiä järjestelmiä ja tehdään maanrakennustöitä. Elokuussa rakennuksen runko on pääosin asennettu ja työmaalla valmistaudutaan vesikaton rakennustöihin. Rakennuksen on määrä valmistua vuoden 2023 kevätlukukauden alkuun.

Renkomäen monitoimitalo on Lahden ensimmäinen elinkaarimallilla toteutettava rakennus. Elinkaarihankkeen toteuttavat Caverion ja Skanska. Skanska vastaa rakennusteknisistä töistä suunnitteluineen sekä toimii hankkeen pääurakoitsijana. Caverion vastaa rakentamisvaiheessa talotekniikan kokonaistoteutuksesta suunnitteluineen, ja sen valmistuttua kiinteistön kunnossapidosta ja huollosta sekä palvelujen johtamisesta 20 vuoden ajan.

Monitoimitaloon on valittu energiatehokkaita ja elinkaareltaan kestäviä teknisiä ratkaisuja ja huomioitu tilojen muuntojoustavuus. Kokonaissuunnittelulla ja uusiutuvan energian hyödyntämisellä saavutetaan alhainen hiilijalanjälki. Renkomäen monitoimitalolle haetaankin myös vaativaa, neljän tähden RTS-ympäristöluokitusta.
 

Lue lisää Lahden kaupungin uutisesta

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätiedot: Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com
Tilaa tiedotteet: