Messukeskus: ensimmäinen suomalainen tapahtumatalo, joka sai ISO14001-ympäristösertifikaatin

 

10 vuodessa
puolittunut vedenkulutus ja merkittävästi vähentynyt energiankulutus

Tavoitteena
olla 110 % hiilineutraali vuonna 2029

Ympäristökatselmus
antoi kattavan kuvan CO2-päästöistä

 Vastuullisuus on meille todella tärkeää. Saimme ensimmäisenä suomalaisena tapahtumatalona ISO14001-ympäristösertifikaatin jo vuonna 2009.  

Maria Mroue,  Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja.

Tavoitteet

  • Vastuullisuus on Messukeskukselle todella tärkeä teema, jonka yhtenä esimerkkinä on ISO14001-ympäristösertifikaatin saaminen ensimmäisenä suomalaisena tapahtumatalona jo vuonna 2009.
  • Kymmenessä vuodessa Messukeskus on puolittanut vedenkulutuksensa ja vähentänyt merkittävästi energiankulutustaan, ja nyt heidän tavoitteena on olla 110 % hiilineutraali vuonna 2029. 
Messukeskuksen halli
Messukeskuksen aula

Ratkaisut

  • Messukeskus valitsi meidät yhteiskumppanikseen hiilijalanjälkilaskentaan aikaisempien kokemuksiensa perusteella.
  • Tuotamme Messukeskukselle energiamanagerointi- ja automaatiohuoltopalveluita. 
  • Toteutimme ympäristötehokkuuden tarkastelun, jonka avulla oli hyvä lähteä liikkeelle selvittämällä ensin Messukeskuksen toiminnan nykytila. 
  • Tarkastelun tulosten pohjalta rakennettiin pitkän aikavälin suunnitelma, jossa toteutetaan erilaisia CO2-päästöjä vähentäviä tekijöitä, esimerkiksi parannetaan kiinteistön energiatehokkuutta ja lisätään kierrätystä.
  • Kesän 2019 aikana määriteltiin kiinteistölle käytönaikainen hiilijalanjälki. Hiilijalanjälkilaskennalla pyrittiin selvittämään lähtötaso Messukeskuksen ylläpidon CO2-päästöille, jossa huoomioitiin mun muassa energiankäytön ja jätehuollon vaikutus kiinteistön ylläpidon hiilitaseeseen.
  • Toteuttamamme ympäristökatselmus antoi kattavan kuvan Messukeskuksen toiminnan päästöistä. Päästöinventaarion tulosten avulla on helppo hahmottaa merkittävät päästöjen aiheuttajat. Kun merkittävät päästölähteet on tiedossa, on helpompi keskittyä päästöjen vähentämisen kannalta olennaisiin ja merkittäviin toimenpiteisiin.
Messukeskus Helsinki on Suomen suurin tapahtumapaikka, jossa järjestetään vuosittain 50 ammatti- ja yleisömessutapahtumaa ja 1 000 kokousta ja kongressia. Messukeskus sai vuonna 2009 ensimmäisenä suomalaisena tapahtumatalona ISO 14001-ympäristösertifikaatin.
 

 Tavoitteemme on olla 110 % hiilineutraali vuonna 2029. Luotettava hiilijalanjäljen laskenta on tämän vuoksi tärkeä osa kulkuamme kohti hiilineutraaliutta. Tässä Caverion on auttanut meitä asiantuntevasti ja läpinäkyvästi.  

Maria Mroue,  Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja.

 

Kuuntele myös "Kohti Hiilineutraalia yhteiskuntaa" -podcastimme jakso: Miten valtavasta Messukeskuksesta tehdään 110 % hiilineutraali?, jossa vieraana Messukeskuksen markkinointijohtaja ja kiinteistöyksikön päällikkö.

Kuuntele Podcast-jakso

 

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin