Älä tuhlaa energiaa urheiluun!

Urheilukeskukset ovat erittäin energiaintensiivisiä laitoksia. Esimerkiksi jäähallissa energiaa kuluu jäähdytykseen (jään jäädyttämiseen), ilmanvaihtoon, valaistukseen sekä areenan eri alueiden lämmittämiseen. Tämä tarkoittaa, että lämmitämme ja jäähdytämme samanaikaisesti. Samanaikainen lämmitys ja jäähdytys on erinomainen esimerkki siitä, miten älykkään energiaoptimoinnin ja jäähdytystekniikan avulla voidaan välttää energian tuhlaamista. Jäähallin lauhduttimesta syntyvää lämpöä voidaan käyttää uima-altaan lämmittämiseen. Automaattinen energiatasapainon seuranta huolehtii optimaalisista olosuhteista sekä jäähallissa että uima-altaalla.


 

Jäähallien kestävyyden ja suorituskyvyn parantaminen:

 
Refrigeration automation

 

Jäähdytysautomaatio

Älykäs teknologia, joka valvoo ja ohjaa jäähdytyslaitteita etänä, ennakoi mahdolliset ongelmat ja ratkaisee ne ennen kuin ne ilmenevät; jäähdytysautomaatio tukee tehokkaasti laitoksen muuta automaatiotekniikkaa.

CO2 refrigeration

 

CO2 Jäähdytys

CO2 eli hiilidioksidi on luonnollinen, kestävä ja edullinen energiatehokkuutta lisäävä kylmäaine. Sen käytöstä syntyvä ylijäämälämpö voidaan ottaa talteen ja käyttää uudelleen muualla.

icon-90.png

 

Energianhallinta

Kun lämmitys ja jäähdytys hoidetaan samassa järjestelmässä, laitos voi olla energiaomavarainen. Rakennuksen ollessa osa älykästä kaupunkia, ylimääräinen energia voidaan siirtää kaukolämpöverkkoon.


Elinkaarimallilla ennustettavuutta liikuntapaikkarakentamiseen:

Kuopion Kuntolaakso

 

 

Lue lisää:

 
 

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö