Minna Törrönen, laatu- ja dokumentointi-insinööri

Työskentelen Caverion Industrian Projektipalveluissa, kotikonttorini on Vapaalassa. 

Tulin taloon toukokuussa 2012 harjoittelijaksi Leppävirran konepajalle, työhöni kuului dokumentointi. Lisäksi olin opiskeluaikana muutamana kesänä kesätöissä Sähköautomaatioyksikössä ja insinööriharjoittelussa Varkauden konepajalla. Syksyllä 2012 lähdin Borealikselle Porvooseen komennukselle pajan työolosuhteista. Sen projektin aikana minulle tarjottiin työtä Vapaalasta erilaisiin tehtäviin, ja nykyisin työskentelen laatu- ja dokumentointi-insinöörinä projekteissa. 

Työpäivien sisältö muuttuu aika paljon projektin eri vaiheissa. Työskennellessäni jokin aika sitten Ruotsissa Bristassa kokosin loppudokumentaatiota projektin loppusuoralla. Piirsin ja tarkistin as built-kuvia, sekä varmistin hitsauslokien ja kuvien vastaavuuden. Varmistin putkistoon tehtävien lisäys- ja muutostöiden dokumentoinnin sekä koordinoin NDT-tarkastukset. Työviikon kohokohta oli, kun aamulla tarkastusyön jälkeen toimistolle tullessa pöydällä odotti tarkastustulosten lista!

Parasta työssäni on ettei yksikään työpäivä ole samanlainen. Työskentely työmaalla on melko hektistä ja päivät menevät tosi nopeasti. Tässä työssä oppii joka päivä jotain uutta. Lisäksi käyn työn ohella IWI (=International Welding Inspector) koulutusta, joka antaa minulle parempia eväitä tähän sekä tuleviin projekteihin. Tykkään työstäni, mutta erityisen mahtavaa siitä tekee loistavat työkaverit. Työmaatoimistolla viljellään melko runsaasti ”konttorihuumoria”.