Päivä laitoshuoltomiehenä

by User Not Found | huhti 16, 2015

Kesän helteet alkavat olla takanapäin ja talvi opiskeluineen lähestyy. Mutta ei kai vielä! Minä ainakin uskon, että vielä tässä päästään nauttimaan näteistä keleistä. Eikä hätää. Olen valmistautunut syksyyn. Kävin pyörähtämässä 4 päivää Lontoossa ja mukaan tarttui tietysti maukasta teetä, jota siemailla kun sade lyö ikkunaan. Vielä tehdään töitä täyttä häkää ja tässä pieni kurkistus tavalliseen työpäivääni.

klo 05.30

Herätyskello pärisee. Eye of the tiger! Aamupala kohtii naamaa, hampaiden pesu, eväät laukkuun ja menoksi. Salaisuus hyvään fyysiseen kuntooni on fitness-kisaajienkin suosima aamuaerobinen: junaan ehtiminen menee usein juoksemiseksi. Kertaakaan en tosin ole myöhästynyt ja epäilenkin olevani julkisiin juoksemisen kruunaamaton suomenmestari. 

kesatyo26

07.00

Työpäivä alkaa. Kuppia kahvia ja töiden pariin.

Tällä kertaa aloitin päiväni Star Foodilla ja huolsin kitiseviä leipomon pinnakärryjä.

 kesatyo27 
kesatyo28

Väliin päivitys erään toisen päivän töistä. Otin tunnin välein jätevesinäytteitä. Vähänkuin pilkillä olisi!

kesatyo29 

09.00

Aika siirtyä lentokenttäalueelle. Lentoturvallisuuden vuoksi vaaditaan alueella liikkumiseen kulkuluvat. Mikäli ulkopuolisilla asentajilla ei lupia ole, tarvitaan tälle ”isäntä”, joka valvoo, että asiat sujuvat niin kuin pitää. Nyt olisi luvassa kylmäkoneiden korjaustyö Finnairin todella hienossa Premium Loungessa. Autan asentajia, mikäli pystyn. Jutustellessa olen oppinut kaikenlaista kylmälaitteista hisseihin ja laajakaistayhteyksistä jätejärjestelmiin.

kesatyo31 

11.00

Lounastauko. Teen evääni aina itse kotona ja lounastauolla otan puhtia päivään laadukkaasta ravinnosta. Tulipa kokeiltua aasialaistyylistäkin ruoanlaittoa. Lammasta osterikastikkeessa.

kesatyo32 

11.30

Jatkan töitä LSG Sky Chefsin tiloissa. Korjaan lentokonetarjoomokalustoa ja hoidan päivittäisiä huoltotöitä. Isossa tuotantolaitoksessa menee monenlaista kemikaalia, esimerkiksi tiskikoneiden pesuaineita.

kesatyo33 

Improvisoin ja rakensin varoituskyltin jätejärjestelmän luo.

 kesatyo34

13.00

Aika kahvitauolle. Syön toisen kerran valmistamaani lounasta ja valmistaudun töiden jälkeen tapahtuvaan salitreeniin.

13.15

Laitoshuoltotyöt jatkuvat. Tiskikoneeseen on jumittunut tällä kertaa haarukka.

kesatyo35

 15.30

Päivä pulkassa. Työkalut kaappiin, työhousut naulaan ja urheilukamppeet niskaan. Pumppi päälle ja kotiin.

Siinä oli tyypillinen työpäiväni. Hommia oli monipuolisesti, eikä tylsää päässyt tulemaan. Huikeeta. Nautitaan vielä loppukesästä ja hoidetaan kesäduunit kunnialla maaliin :)

Kesäcaveri, Samu