Miten päädyin Caverionille töihin? Samun matka laitoshuoltomieheksi

by User Not Found | huhti 16, 2015

Kuka olen?   

Morjesta. Kesän aikana tulen kirjoittamaan hommistani laitoshuoltomiehenä Caverionilla. Olen 22-vuotias palvelujen tuottamista ja johtamista ammattikorkeakoulu Laureassa opiskeleva miehenalku Vantaalta. Erityisen intohimoisesti suhtaudun urheiluun, matkustamiseen ja seikkailuihin sen eri muodoissa!

samu kalastaa

Miten päädyin Caverionille töihin? 

Tehtyäni nuorena pojankoltiaisena töitä rakennustyömaalla, avautui minulle mahdollisuus päästä töihin YIT:lle laitoshuoltomiesten apupojaksi. Hyväntahtoisesti virnistäen sanottu ”tulehan poika tänne”, lienee tuttu ilmaus lukuisille nuorille työntekijöille. Nyt 22-vuotiaana raavaana, firmassa 4 vuotta työtä tehneenä, nuorena miehenä olen hiljalleen ohittanut poikavaiheen. Jokapäiväistä innostunutta asennetta, sekä pilkettä silmäkulmassa en ole kuitenkaan menettänyt! Tästä ansaitsee kiitoksen tsemppaavat ja rennot työkaverit, jotka ottivat tuon kokemattoman huithapelin nuorukaisen osaksi työporukkaansa. Hommat ja asenne ovat pysyneet samana, mutta nykyään työhousujeni sivussa lukee Caverion.

Hanskat käteen ja hommiin!

Epätoivon hetkinäni olin teini-iässä kokeillut puhelinmyyntityötä. Tuo 3 päivää kestänyt urani Aku Ankan ja Me Naisten myyjänä ei kuitenkaan sopinut energiselle ja rehdille luonteelleni. Saatuani päälleni uutuuttaan kiiltävät työhousut, takin, sekä turvakengät, tunsin olevani itselleni sopivassa kesätyössä. Talvet kuluisivat lukiossa.

Leipomon pinnakärryjen rasvaus, poraaminen, ruuvaaminen, lentokonetarjoomokalusteiden huoltotyöt Finnairille, varaosienhakukeikat pakettiautolla, uunipeltien oikaisu, telineiden asentaminen, pattereiden vaihtaminen, leipomon jauhosiilon tyhjennys. Pääsin nopeasti maistamaan miltä ahkera työnteko maistuu. Ja sehän maistuu. Luonnollisesti aamukahvin nauttimisen jälkeen alkoi työkavereillani puhelin soida ja keikkoja pukkaamaan. Meitä työllistivät mm. lentokoneisiin annoksia valmistavat Finncatering ja Finnaircatering, jotka nyttemmin ovat nimeltään Starfood Finland Oy ja LSG Sky Chefs.

Työ oli mielestäni rehellisestä, fyysistä ja palkitsevaa. Ja sitä se on yhä tänä päivänäkin. Työpäivät ovat vaihtelevia ja toisinaan hektisiä, mistä pidän. Paikallaan sitä tylsistyy kovin nopeasti. Teen yhä samoja töitä, kuin tuolloin ajokortin taskuun saaneena ”kesäpoikana”. Osaamiseni on kuitenkin kasvanut valtavasti. Olen suorittanut työturvallisuus- ja ensiapukortin, sekä hygieniapassin. Kädessä pysyy nykyään niin ruuvimeisseli, laikka, kuin iskuporakonekin. Joustavat työajat ovat myös mahdollistaneet työnteon ammattikorkeakouluopintojen ohessa, ja olen välttynyt kammoamaltani opintolainalta. Työaikojen sovittamisen lisäksi Caverionilla on opiskeluni huomioitu tulevaisuuden suunnitelussa. Minun on tarkoitus suorittaa toinen työharjoitteluni Caverionilla. Työhaalari saattaa tulevaisuudessa vaihtua kauluspaitaan, mutta toivon että työn parissa saamieni arvokkaiden kokemuksien tuomaa ahkeraa työntekoa arvostavaa asennettani en koskaan menetä. Aina on uutta opittavaa –  olen mielelläni uusien haasteiden parissa ”poika” vielä tulevaisuudessakin.

Kesäisin terveisin,

Samu – Kesäcaveri