Miten päädyin Caverionille töihin? Marin tie traineeksi

by User Not Found | huhti 16, 2015
Uskoni avoimiin hakemuksiin ei ole koskaan ollut suuri. Päätin kuitenkin kokeilla onneani törmätessäni YIT:n avoimeen kesätyöhakuun, koska ajattelin että olisi mielenkiintoista työskennellä näkyvässä, suuressa pörssiyhtiössä. Hakemuksessa kuvailtiin pitkä lista erilaisia mahdollisia harjoittelupaikkoja erilaisten rakennusalan ja kiinteistötekniikan tehtävien parissa sekä viimeisenä "...ja muita toimihenkilöitä." That's me! Ja onnekseni, huhtikuussa kesän ollessa jo ovella, viestintäjohtaja soitti.

Puhelimessa tehtävästä ei kerrottu paljoa, vain että kyseessä on kesätyö konserniviestinnän osastolla ja työhön tarvittaisiin joku, joka on sinut tietotekniikan kanssa. Haastatteluaika sovittiin muutaman päivän päähän. Minua haastattelemassa oli viestintäjohtaja, eli tuleva esimieheni, sekä yksi viestintätiimiläinen. Olin luonnollisesti hyvin jännittynyt enkä uskonut, että voisin saada paikkaa, koska minulla ei ollut vielä alan kokemusta eikä lukemani pääainekaan täysin vastannut tehtävää. Viikonlopun jälkeen sain kuitenkin hyviä uutisia ja aloin valmistella muuttoa Helsinkiin.

Heti vapun jälkeisenä päivänä aloitin työt viestintäosastolla. Pääsin heti tekemään haastaviakin tehtäviä esimerkiksi uuden Intranetin kehittämisessä ja sisällön siirtämisessä vanhasta intrasta uuteen. Koska olin heti alkumetreiltä lähtien mukana käyttämässä ja testaamassa Intranetiä, sain toimia myös tukihenkilönä muille käyttäjille niin Suomessa kuin muissakin maissa. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että toimin yhtenä järjestelmän admineista ja yritin korjata ongelmia ja bugeja ja neuvoin muita puhelimitse tai sähköpostitse. Kesän aikana tein paljon myös nettisivuja, loin rakennetta, vein sisältöä, muokkasin kuvia. 

Tehtäviä ja vastuuta kesän aikana oli paljon ja voin rehellisesti sanoa, että se oli siistein kesätyö ikinä. Sain ainutlaatuisen kokemuksen ollessani mukana luomassa uutta pörssiyhtiötä ja nähdessäni niin valtavan organisaatiomuutoksen konserniviestinnän aitiopaikalta. Olen myös valtavan hämmästynyt ja onnellinen siitä, että pääsin tähän tehtävään ilman suhteita, ilman alan työkokemusta ja kaiken lisäksi avoimella hakemuksella (eli kyllä, niitä kannattaa lähettää!) 

Nyt olen jatkanut urapolkuani Caverionin traineena joulukuusta lähtien ja saanut uusia vastuualueita, kuten tämän Kesäcaveri-someilun. Lisäksi konserniviestinnän tehtävien ohessa teen töitä myös Caverion Suomen kaupallisessa ryhmässä, koska kuten sanottua, täällä hyvästä työstä palkitaan antamalla lisää töitä, mistä olen valtavan kiitollinen!