Kuin Seppo Taalasmaa

by User Not Found | huhti 16, 2015

Kun sarja ei ole kesätauolla, kerääntyy tv-ruutujen ääreen arki-iltaisin vajaa miljoona suomalaista katsomaan Salattuja elämiä. Sarjaa, jota harva oikeastaan tunnustaa seuraavansa. ”Sivusilmällä saatoin vilkaista, kun tyttöystävä sitä katsoi”. Uskallan silti väittää, että Jarmo Kosken näyttelemä Seppo Taalasmaa on kansan syvien rivien tuntema arjen sankari ja ikoni. Tuo viiksistään tunnettu hyväsydäminen talonmies hoiti Pihlajakadulla työnsä ahkerasti ja kunniakkaasti, työn laadusta tinkimättä. Vaikken aivan talonmies olekaan, haluan työssäni saavuttaa Seppomaisen asenteen ja luottamuksen.

Arjen rytmiä

Minä pidän arjesta ja rutiineista. Aamulla saavun kello 7 töihin, puoli neljältä pääsen kotiin ja lähden kuntosalille tai ulkoilmasta nauttimaan. Viikonloput ovat vapaita. Kouluun verrattuna työnteko on oikeastaan henkisesti rentouttavaa. Kun hoitaa päivällä työnsä hyvin, ei tarvitse illalla turhia stressata.

Mites kesäcaverin viikko sitten on sujunut? Mainiosti! Suurin yksittäinen työtehtäväni on lentokoneen tarjoomokärryjen, ”trollien”, korjaaminen. Ei ole lentoemännästä tai asiakkaasta kovin mukavaa, jos kärry sapuskoineen lähtee hallitsemattomaan luisuun kesken lennon. Jarruja on siis kiristettävä. Korjauksessa on toki huomioitava paljon muitakin seikkoja. Kaikki lentokoneisiin liittyvä on lentoturvallisuuden vuoksi tarkoin säänneltyä, ja olenkin päässyt työni puolesta osallistumaan erilaisiin Finnairin Flight Academyn järjestämiin koulutuksiin.

kesatyo_07

Jokainen päivä on erilainen

Mutta sattuu ja tapahtuu sitä paljon muutakin. Välillä odottamattomiakin asioita, jolloin pitää löytyä ongelmanratkaisukykyä ja taitoa soveltaa oppimiaan taitoja mitä erikoisimpiin tilanteisiin. Eräänä päivänä tiskikoneeseen jumittui pari kuvanmukaista laatikkoa. Ongelma ratkaistiin pohtimisella, sorkkaraudalla ja ripauksella lihasvoimaa. Tiskikoneiden ja tuotantotilojen parissa työtä tehdessä on todella tärkeää huomioida myös hygienia. 

kesatyo_08

Eräs rutiinihommistani on suolan lisääminen vedenpehmentimeen.

kesatyo_09

Huomenna on lempipäiväni perjantai, jota seuraa jälleen viikonloppu. Sitä nauttii vapaista paljon enemmän, kun on tehnyt ahkerasti hommia. Siksi pidänkin perjantaista enemmän kuin lauantaista.  Ja sitten nautiskellaan! Kyllähän Seppokin osasi rentoutua kotisohvallaan. Viikko on kulunut nopeasti ja mukavasti -ei tässä auta kuin hymyillä!

Kesäcaveri - Samu