Käpylän projektinhoitajaharjoittelijat

by User Not Found | heinä 26, 2016

Käpylän jäbät

Niko, Joni, Iiro, Eetu, Ville, Santeri (kuvassa vasemmalta oikealle) ovat projektinhoitajaharjoittelijoita Helsingin Käpylässä. Työympäristö ei kuitenkaan rajoitu pelkkään Käpylän officeen, vaan varsinainen action sijoittuu työmaille ympäri pääkaupunkiseutua.

Santerilla, Villellä, Iirolla ja Jonilla on taustalla talotekniikan opinnot Metropoliassa. Niko ja Eetu sen sijaan opiskelevat sähkötekniikkaa ammattikorkeakoulussa. Porukkaan mahtuu sekä vanhoja konkareita että uusia tulokkaita: Ville ja Niko viettävät ensimmäistä kesäänsä Caverionin pestissä, kun taas Eetulle ”oisko tää kuudes tai viides”. Myös Santeri on jo toista kesää firmassa, Joni ja Iiro kolmatta.

Pojat ovat hakeutuneet Caverionille monista syistä: ”Caverion on iso nimi talotekniikka-alalla, ja täällä on mahdollista jatkaa ja edetä tehtävissä portaittain”, Santeri selittää, ”Ja sit tietysti se, kun on iso firma, niin on paljon erilaisia työnkuvia eikä vain se yksi.” ”Caverionilla toiminta on paljon laajempaa kuin muualla. Kävin yhden YIT-kesän jälkeen välissä muualla duunissa, mutta halusin lopulta tänne takaisin nimenomaan työn laajudeen vuoksi”, Joni fiilistelee. Eetulle taas Caverion on se ”tuttu ja turvallinen” työnantaja – miksi vaihtaa hyvää pois.

Päivittäinen aikataulu vaihtelee pojilla laidasta laitaan. Välillä on paljon hommia toimistolla, välillä työmaalla. Joskus päivät ovat jotain tältä väliltä. Myöskään mielenkiinto ei lopahda tehtävistä, sillä uusiin haasteisiin törmää koko ajan. ”Jos ehtii luulemaan, että nyt hommat rullaa, jotain uutta iskee”, naureskelee Santeri. ”Hienoo kuitenkin on, että kaikki hommat ratkee aina ja ei tarvitse kotona enää harmitella työasioita”, Eetu huomauttaa. ”Ja sitten, kun ongelmat ratkeaa, on palkitseva fiilis”, Joni lisää. Poikien tehtävissä korostuvatkin hyvät ongelmanratkaisutaidot ja nopea reagointikyky.

Vaikka pojat puurtavat omilla työmaillaan, on ryhmähenki kesäcavereilla huipussa. ”Myös kantatyöntekijät ovat mukavia ja tosi auttavaisia”, huomauttaa Ville. Varsinaista perehdytysjaksoa projektinhoitajaharjoittelijan monimuotoisiin tehtäviin ei ollut, vaan ”sitä mukaa, mitä hommia on tullut, niitä käydään läpi” ja työkaverit tukevat kuulemma ”aina, kun neuvoo vaan kysyy”.

Poikien kesä tiivistyy sanoihin iloinen (Ville), mukava (Eetu), opettavainen (Iiro), caverioninsininen (Niko), mielenkiintoinen (Joni) ja hyväkesäduunipaikka (Santeri).

Käpylän kesäcaverit toivottavat lämmintä loppukesää!