Konepajan kesäcaverit

by User Not Found | heinä 05, 2016

Konepajan kesäcaverit: vas. Aapo, Riku, Jarkko ja HenriProjektiharjoittelijat (kuvassa vasemmalta oikealle) Aapo, Riku, Jarkko ja Henri viettävät kesäänsä Leppävirran konepajalla. Riku, Henri ja Jarkko ovat Caverionin leivissä jo toista kesää, kun taas Aapo teki debyyttinsä tänä kesänä kesäkuun loppupuolella. Pajalla Riku toimii työnsuunnittelun parissa, Aapo kirjaa hitsauslokia ja Henri ja Jarkko hoitavat materiaalilogistiikkaa.

Riku päätyi viime vuonna Caverionille ahkeran kesätyönhaun tuloksena. Tänä kesänä työpajalla oli tarvetta lisätyövoimalle, ja Riku vinkkasikin koulukaverilleen Aapolle, että potentiaalinen kesätyöpaikka olisi tarjolla. Aapo päätti iskeä kiinni tilaisuuteen ja sai paikan. Henri taas sai kesätyönsä viime kesänä koulun työharjoittelun kautta, kun taas Jarkko sai vinkin paikasta Caverionilla työskentelevän isänsä kautta.

Hyvä ryhmähenki hehkuu pojista: pajalla on koossa hyvä porukka, jonka kanssa on hauska tehdä töitä. Myös muut konepajan työntekijät ovat ottaneet kesätyöntekijät lämpimästi vastaan alusta alkaen. ”Ilmapiiri on mun mielestä tosi hyvä, ei oo mitenkään liian takakireetä”, Riku kuvailee.

Töiden alussa esimiehet antoivat pojille perehdytyksen sekä arvokkaita neuvoja yleisellä tasolla. Apua on saanut aina myös toisilta kesäcavereilta ja muilta kanssatyöntekijöiltä, jotka pystyvät tarvittaessa työntouhussa tukemaan ja neuvomaan.

Vaikka töissä ilmeneekin tiettyjä rutiininomaisia piirteitä, ei mielenkiinto tehtävistä katoa. ”Lokin täyttämisessäkin on niin monta aspektia, jotka pitää tehdessä huomioida, että tarkkana on pysyttävä koko ajan”, toteaa Aapo. ”Mun tehtävissä pääsee vaihtelevasti työskentelemään sisällä ja ulkona – ja se ei kyllä näillä keleillä ole haitannut”, Henri fiilistelee.

”Töissä on saanut kyllä juuri sopivasti vastuuta – vaikka välillä ei tahtoisi ottaa vastuuta edes itsestään”, Riku naureskelee. Myös Aapo, Henri ja Jarkko ovat sitä mieltä, että vastuuta omassa työssä on tasapainoisesti. ”Mulle on tulossa vähän lisääkin vastuuta, kun lähetysten ylläpidon ja hallinnon hommat alkaa pyörimään. Se on musta vaan hyvä, sillä vastuun kautta oppii tuntee vähän itteensä ja omia stressitasoja”, Aapo kommentoi, ”Vastuun alla tulee myös tehtyä aina parhaansa.”

Riku ei hakiessaan tuntenut yritystä ollenkaan, kun taas Aapolla ja Henrillä oli jonkinlainen käsitys Caverionin palveluista. Jarkolle Caverion oli luonnollisesti isän kautta tuttu jo ennestään. Mutta tietävätkö kaksikesäiset pojat nyt, mitä Caverion oikeastaan tekee? ”Caverion suunnittelee, toteuttaa, ylläpitää ja huoltaa käyttäjäystävällisiä…”, Aapo latelee kuin paperilta lukien – kirjaimellisesti.

”Ihan mukava työskennellä näin kansainvälisessä yrityksessä. Kuitenkin kiinnostaisi jossakin vaiheessa elämää olla ulkomaillakin töissä. Täällä se ainakin onnistuis”, Aapo kertoo.

Poikien avainsanat kesätyöstään ovat kiireinen (Riku), mahdollisuus (Aapo), aurinkoinen (Henri) ja mukava (Jarkko).

Pojat toivottavat aurinkoista kesää Leppävirrasta kaikille kesätyöntekijöille!