Samuli Ojala - Projektipäällikkö

Työskentelen projektipäällikkönä Caverionilla. Huolehdin siitä, että urakat sujuvat niin aikataulutuksen kuin kustannustenkin osalta toivotulla tavalla. Yleensä minulla on useita projekteja samanaikaisesti työn alla.

Toteutamme esimerkiksi elinkaarihankkeita. Se tarkoittaa sitä, että vastaamme kiinteistön suunnittelusta, energiatehokkuudesta, käytettävyydestä, turvallisuudesta ja kunnosta elinkaarisopimuksen koko keston ajan, joka on usein 20 vuotta tai enemmänkin.

Vastaan projektipäällikkönä pääasiassa sähkö-, tele- ja turvatekniikan töistä. Tällä hetkellä vastuullani on muun muassa energiayhtiön toimistotalon taloteknisten ratkaisujen toteutus.
Projektipäälliköllä riittää paljon erilaisia työtehtäviä, joten päivät ovat vaihtelevia. Osa työpäivästä kuluu esimerkiksi kustannuslaskelmia ja hankintoja tehdessä sekä projekteihin liittyvien kiireellisten sähköpostien hoitamisessa.

Minulla on myös paljon erilaisia palavereita projekteissa mukana olevien suunnittelijoiden, pääurakoitsijoiden, käyttäjien, asentajien ja tavaratoimittajien kanssa. Monet palavereista pidetään työmailla. Työmaalla käymme läpi esimerkiksi asennusjärjestyksien aikataulutusta sekä hankintojen tekemistä ja valvomme itse työn tekemistä.

Työni on sopivan itsenäistä ja vastuullista. Tarvittaessa työkavereilta saa kuitenkin apua ja tukea.
Olen saanut paljon hyviä kokemuksia. Tiukka projekti vie omaa osaamista eteenpäin ja projektin valmistumisesta tulee hieno tunne!
 


samuli-ojala

Kaksoistutkinto hyvä ratkaisu

Peruskoulun jälkeen lähdin opiskelemaan kaksoistutkintoa ja valmistui samanaikaisesti sekä elektroniikka-asentajaksi että ylioppilaaksi.

Vanhemmat halusivat, että käyn lukion. Itseäni taas kiinnostivat ammattiopinnot. Kompromissina suoritin sitten molemmat. Jälkeenpäin ajatellen se oli hyvä ratkaisu. Esimerkiksi lukion matematiikan opinnoista oli apua ammattikorkeakouluopinnoissa.

Työn ohessa sähköinsinööriksi

Caverionilla aloittamisen jälkeen päätin syventää sähkötekniikan osaamistani, joten lähdin opiskelemaan Metropolia ammattikorkeakouluun ja valmistuin sieltä sähköinsinööriksi vuonna 2010. Yhteistyö Caverionin kanssa jatkui koko opiskeluajan ja työskenteli yrityksessä muun muassa kaikki loma-ajat.

Projektipäällikkönä olen toiminut Caverionilla vuodesta 2012 lähtien. Viihdyn hyvin projektipäällikön tehtävissä, vaikka projektien aikataulupaine tuokin välillä stressiä ja töitä riittää kiireisinä aikoina joskus myös kotona tehtäväksi. Varsinaisia asennustöitä teen enää hyvin harvoin, mutta aiemmasta työkokemuksesta tele- ja sähköasentajana on paljon hyötyä myös projektipäällikkönä työskennellessä.
 
samuli-ojala-projektipäällikkö

Samuli Ojala


Titteli: Projektipäällikkö

Koulutus:
 Yhteistutkinnon Lukio + elektroniikka-asentaja  ja sen jälkeen insinööri AMK

Aikaisemmat työtehtävät Caverionilla:
 sähköprojektin hoitaja, tarjouslaskija, tele- ja turva-asentaja sekä sähkömies

Miksi Caverion?
: 

Caverionin hyvä työilmapiiri, annetut työtehtävät sekä mahdollisuudet vastaavat sitä mitä haluan.