Karppanen_Kimmo_2

Metalliteollisuudesta trainee-ohjelman kautta sellun keittoon

Kimmo Karppanen - konetekniikan diplomi-insinööri | trainee-ohjelma

Hellou, olen Kimmo Karppanen, konetekniikan DI Lapista. Aikaisempi taustani on metalliteollisuuden puolelta, jossa kerkesin olla liki viisi vuotta. Botnia Mill Servicen trainee-ohjelman bongasin lehdestä ja päätin heti lähteä mukaan, kun uskoin sen olevan mitä mainioin keino tutustua yhtiöön ja sen toimintatapoihin. Lisäksi trainee-ohjelmat toimivat hyvänä ponnistuslautana vaativiinkin tehtäviin. 

Trainee–ohjelman aikana kiersin kaikki Metsä Fibren tehdaspaikkakunnat: Kemi, Äänekoski, Rauma ja Joutseno. Paikkakunnilla pääsi tutustumaan koko henkilöstöön ja sain erinäisiä tehtäviä ja projekteja hoidettavaksi. Esimerkiksi Äänekoskella pääsin käyttövarmuusvastaavan tehtäviä auttamaan, Raumalla olin mukana henkilöstön osaamiskartoituksessa ja Joutsenossa sain omat projektit vuosihuoltoseisokkiin. Vuoden aikana kokoonnuimme kahden kuukauden välein viikoksi Vantaalle, jossa kävimme lävitse ohjelman edistymistä ja saimme Rastorin esimies-PRO ja LEAT-koulutusta.

Parasta vuoden aikana oli tietysti uusien asioiden oppiminen sekä uusiin ihmisiin ja paikkoihin tutustuminen. Uudessa ympäristössä saa helposti uusia näkemyksiä ja ideoita: trainee-vuoden aikana tein yli 15 aloitetta, joista liki 5 on myös toteutettu. Ohjelmassa pääsimme myös suorittamaan Lähiesimiestyön ammattitutkinnon, josta sai paljon työkaluja ja näkemyksiä päivittäiseen johtamiseen. Vuoden aikana tuli ajettua noin 60 000 kilometriä, mikä oli ehkä raskainta koko ohjelmassa. Viikonloput lyhenivät oleellisesti, kun ajomatkat olivat jopa 7 tunnin mittaisia.

Kaiken kaikkiaan trainee-ohjelma vastasi odotuksia ja olen saanut lämpimän vastaanoton kaikkialla. Tällä hetkellä työskentelen Kemin Metsä Fibren sellutehtaalla ja 1.3. alkaen minut on nimitetty käyttövarmuusvastaavaksi.