Sami Kankaanoja
- Käyttövarmuusvastaava & Caverion Trainee alumni

Sami Kankaanoja
 
Nimeni: Sami Kankaanoja
Lempinimeni: -
Caverion-kaupunki: Rauma
Koulutukseni: Konetekniikan diplomi-insinööri, Aalto-yliopisto

Työnkuvani: Käyttövarmuusvastaava, Botnia Mill Servicen (BMS) Rauman tulosyksikkö Metsä Fibren sellutehtaalla
Millainen on tavallinen työpäiväni: Työt sellutehtaan kunnossapitoyksikössä ovat erittäin monipuolisia. Kunnossapito sellutehtaalla toimii päivävuorossa. Työpäivä alkaa osastojen ja tehtaan aamupalaverikäytäntöjen mukaisesti. Aamupalavereissa määritetään toimenpiteet ja resurssit turvallisuus- ja ympäristöpoikkeamille sekä tuotantotehokkuuden uhkatekijöille, ja varmistetaan kunnossapidon viikkotyösuunnitelman eteneminen.

”Aamurutiinien” jälkeen alkaa varsinaisen päiväohjelman toteuttaminen. Työnkuvaani kuuluu päivittäisen kunnossapidon ohjaaminen sekä pidemmän aikavälin käyttövarmuutta kehittävät tehtävät, joita ovat esimerkiksi vuosihuoltoseisokkitöiden koordinoiminen, kunnonvalvonnan kehittäminen sekä laitteiden kunnossapidon elinkaarisuunnittelu. Caverionin ja Metsä Fibren välinen kunnossapitotoiminta on kuvattu tarkasti yhteisissä pääprosesseissa, joiden vuosikellon mukainen toimiminen muodostaa raamit yksikkötason toiminnan johtamiselle.

Harrastukseni: Punttisali, voimaharjoittelu
Lapsuuden haaveammattini: Ammattiurheilija, kiekonheittäjä
Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: Teräsmies

Entäs mikä on mielestäsi parasta Caverionilla?

Olen ollut Caverionilla BMS:llä vuodesta 2016. Parasta BMS:llä olemisessa on yrityksen jatkuva halu kehittää toimintaansa, parantaa henkilöstön osaamista sekä hyödyntää uusimpia innovaatioita prosessiteollisuuden kunnossapidossa. Loistava ympäristö tällaiseen toimintaan on pitkäkestoinen yhteistyö, jollainen on esimerkiksi jo yli 20 vuotta kestänyt strateginen kumppanuussuhde Metsä Fibren ja Caverionin välillä Botnia Mill Servicen muodossa.