Tilaa innovaatioille

Caverionin tutkimus- ja kehityskeskus sijaitsee Aachenissa, Saksassa. Keskus on Caverionin luovan toiminnan ydin: 1 000 m² lattiapinta-alaa tarjoaa tilan, jossa kehitämme huomisen kiinteistöpalveluita tänään tekemällä niistä luotettavia, turvallisia, tehokkaita ja kestäviä.

Caverionilla on erityisosaamista vaativien kiinteistöjen elinkaariratkaisuissa, kuten kaasutiiviit bioturvallisuuslaboratoriot ja puhdastilat, akustisesti herkät teatterit ja TV-studiot sekä miellyttävästi ilmastoidut auditoriot, näyttelytilat ja kokoussalit.

Laadukkaan sisäilman takaamiseksi kehitämme myös omia tuotteita ja ratkaisuja ilmastoinnin, kiinteistöautomaation, järjestelmäintegraation sekä automaattisen jätehuollon alueilla.

T&K-keskus

 • On erikoistunut edistyksellisten ilmastointi-, jäähdytys- ja lämmitysratkaisujen tutkimukseen ja kehittämiseen
 • Rakentaa ja testaa koetiloja, joissa simuloidaan haasteellisten kohteiden ja kiinteistöjärjestelmien ilmastointi-, jäähdytys-, lämmitys- ja akustisia ratkaisuja todellisissa olosuhteissa
 • Testaa ilmastointi- ja ilmanjäähdytyskomponenttien ja -järjestelmien toimivuutta 1:1-suhteessa, jolloin voidaan varmistaa mukavuudelle, ilman virtaukselle ja melutasoille asetettujen korkeiden vaatimusten saavuttaminen
 • Suorittaa tietokonesimulaatioita (CFD – Computational Fluid Dynamics, numeerinen virtausdynamiikka) huoneilman virtausten laskemiseksi tilanteissa, joissa 1:1-suhteessa testaaminen ei ole mahdollista, kuten esim. lentokentät, urheilukatsomot, auditoriot tai teatterit

Koetilat

 • 200 m³:n kaikukammio akustisiin mittauksiin
 • LVI-järjestelmien mittaushuone, jonka seinällä voidaan simuloida kesän ja talven ilmasto-olosuhteita
 • Sisäilman testaushuone, jonka mukavuusparametrit voidaan säätää tarpeen mukaan
 • 12 metriä korkea halli ilmastoinnin testaamiseksi suurissa tapahtumapaikoissa. Hallin ilmanvirtaus on maksimissaan 20 000 m³/h ja jäähdytystehomittausten maksimiarvo on 250 kW.
  T&K-keskus pyrkii luomaan toimivia ratkaisuja, joiden avulla ihmiset ja heidän elinympäristönsä pysyvät mahdollisimman turvallisina, terveinä ja miellyttävinä.

  Innovaatiopolku -esittelytila