Building Performance

Katso koko video

Elämme epävarmoja aikoja. Ilmastokriisi on ollut pitkään aikamme tärkein teema, kunnes koronavirus tuli ja asetti koko maailman poikkeustilaan. 

Sukupolvemme ei tule koskaan unohtamaan vuotta 2020. Sen vaikutukset säilyvät kuukausia, jopa vuosia. Kaikkien nykyhetken haasteiden keskellä on kuitenkin muistettava, että tulevaisuus on edessämme. 

YK:n mukaan ilmastonmuutos vaikuttaa jokaiseen. Me näemme jo muutoksia sääolosuhteissa ja merenpinnan nousussa. Meidän on toimittava nyt. 

Samoin kuin koronaviruksen, myös ilmastokriisin torjumiseksi meidän on taisteltava yhdessä. Meidän on vihdoin myönnettävä, että tekemämme valinnat vaikuttavat muihin ja meidän kaikkien yhteiseen tulevaisuuteemme. Meidän valintamme ratkaisevat. 

Yhteisessä tulevaisuudessamme kaupunkien merkitys kasvaa. Kaupungeissa syntyy 70 % maailman kaikista hiilidioksidipäästöistä ja niissä kulutetaan kolmannes maailman energiasta. Yksin EU:ssa rakennukset synnyttävät 40 % päästöistä. Tutkimusten mukaan vuonna 2050 yli 70 % ihmisistä asuu kaupungeissa.   

Ei ole siis epäilystäkään siitä, että kaupungit rakennuksineen, teollisuuslaitoksineen ja infrastruktuureineen voivat olla muovaamassa maapallollemme parempaa tulevaisuutta.

Miten kaupungit vaikuttavat meihin ja yhteiskunnan tulevaisuuteen?

Rakentamillamme kaupungeilla on suurempi vaikutus kuin ilmastolla. Ne vaikuttavat meihin ihmisinä. Luomamme ympäristö muovaa tapaamme elää ja tehdä työtä. Loppujen lopuksi vietämme jopa yli 90 % ajastamme sisätiloissa.      

Rakennukset tarjoavat suojaa vaaroilta ja kylmältä, sateelta, tuulelta ja lumelta. Tänä päivänä ne pystyvät havaitsemaan, kuka on rakennuksessa sisällä ja mistä syystä. Ne tunnistavat sääolosuhteet ja toimivat automaattisesti, ne tunnistavat sisällä olijoiden tarpeet ja raportoivat järjestelmävirheistä itsenäisesti. Pian rakennukset ovat entistä enemmän vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.  Alueen sähköverkkoon liitettyinä rakennuksista tulee tuottava voimavara kaupunkien ekosysteemiin. 

Siksi me Caverionissa kysymme itseltämme joka päivä, kuinka saamme rakennukset, infrastruktuurin ja teollisuuden toimimaan sopusoinnussa keskenään ja hyödyttämään yhteiskuntaa ja meitä ihmisiä. 

Älykästä kaupunkia ei luoda tyhjästä. Se luodaan tekemällä olemassa olevat ja uudet rakennukset älykkäämmiksi ja vastuullisemmiksi - yksi rakennus kerrallaan. Se luodaan, kun tavoitteena on tarjota asukkaille terveellisempi, turvallisempi ja viihtyisämpi elämä ilmastonmuutosta hillitsevällä tavalla.

Haluaisitko kuulla lisää siitä, mitä älykäs kaupunki vaatii ja miten se tuottaa hyvinvointia ympäristölle ja yhteiskunnalle?

Tilaa neljä kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirjeemmeMikä on Caverionin rooli?

Meidän vahva halumme on tukea ja auttaa asiakkaitamme vankalla ammattitaidolla ja pyrkimyksemme on toimia vastuullisesti oman toimintamme merkityksen ohjaamina: Varmistamme suorituskyvyn ja ihmisten hyvinvoinnin rakennetussa ympäristössä älykkäästi ja vastuullisesti. 

Luomamme ympäristö muovaa tapaamme elää ja tehdä työtä. Kaikki alkaa elämämme ensihenkäyksestä. Me opimme, kasvamme ja kehitymme erilaisissa tiloissa ja vietämme suurimman osan elämästämme sisällä betonin, lasin, puun ja metallin ympäröimänä. Tilat muovaavat meitä yksilöinä. Tilat vaikuttavat myös elämämme valintoihin, kun luomme uraa, rakennamme ystävyyssuhteita ja pidämme huolta rakkaistamme. Tilat määrittävät materiaalista, henkistä ja fyysistä hyvinvointiamme.    

Teknologia on keskeisin tekijä rakennetussa ympäristössä - rakennuksissa, teollisuuslaitoksissa ja niitä tukevassa infrastruktuurissa. Teknologia ei kuitenkaan ole itseisarvo. Tärkeintä on sen soveltaminen tietämyksemme, uteliaisuutemme ja pitkän kokemuksemme avulla optimaalisesti ympäristömme parhaaksi.  

Tämän kaiken pohjana on ymmärrys ihmisen, liiketoiminnan, rakennusten ja kaupunkien elinkaaresta, mahdollisuudesta yhdistää se, mitä me olemme oppineet ja oivaltaneet tulevaisuudesta. 

Me olemme osa isompaa ekosysteemiä, jolla on oma elinkaarensa. Siihen kuuluvat myös lapsemme ja tulevat sukupolvet. Me haluamme parantaa suorituskykyämme kaikilla osa-alueilla ja olla ylpeitä siitä, mitä jätämme jälkeemme; varmistaen ihmisten hyvinvoinnin, yritykset ja koko maapallon.  

Tätä voi kutsua vastuullisuudeksi, joka kestää tänään, huomenna ja joka hetki – Building Performance.


Tiesitkö?

CO2-päästöt ovat kasvaneet kaikkialla maailmassa dramaattisesti viimeisten 50 vuoden aikana. 

CO2-paastojen kehitysEPC-hankkeet

Vuonna 2019 Caverion auttoi asiakkaitaan säästämään 72.000 MW/h verran energiaa EPC-hankkeiden avulla. 

Tämä vastaa keskimäärin 30.000:n kolmihuoneisen kerrostaloasunnon kulutusta.

EPC-hankkeiden vuosittaiset energiasäästöt ovat kolme kertaa korkeammat kuin Caverionin toimistokiinteistöjen energiankulutus 11 maassa.  

Oikeanpuoleisesta kaaviosta näet laskevan trendin Caverionin omien toimitilojen energiankulutuksessa.

Omien toimitilojemme energiankulutuksen trendiEPC-hankkeiden energiansaasto 2019

Vuonna 2019 asiakkaille toteutettujen EPC-hankkeiden energiansäästö oli kolminkertainen Caverionin omien toimitilojen energiankulutukseen verrattuna.