• Nordic Real Estate Partners
  • Nordic Real Estate Partners
  • Nordic Real Estate Partners

NREP, Kauppakeskus Kauppapaikka 18, Suomi

Kahdessa kohteessamme energiankulutus oli kasvanut voimakkaasti ja selvitimme tarkemmin talotekniikkaan liittyviä investointeja. Tavoitteena oli löytää kumppani, jolla oli sekä tekniset että taloudelliset valmiudet tehdä toteutus energian tehostamiseen liittyen. Tässä vaiheessa tavoitteemme kohtasi parhaalla mahdollisella tavalla ja Caverion rahoitti kaikki talotekniset investointimme, ja täten ansaitsee samalla myös osansa syntyvistä energiasäästöistä. Tällä hetkellä säästötavoite on jo nyt ylittynyt 24% ja on 62 938€, millä rahoitetaan kiinteistön ylläpitokuluja. Tavoitteena on tehostaa 5 vuoden aikana syntyviä säästöjä 200 000€ entisestään aktiivisella etävalvonnalla. Yhteistyömme jatkuu varmasti tulevaisuudessa. Mikko Räsänen, Nordic Real Estate Partners

Palvelut

  • Projektin toteutus
  • Asiantuntijapalvelut

Järjestelmät ja tuotteet

  • Automaatio

Asiakkaat

  • Kiinteistösijoittajat ja -kehittäjät

Käyttötarkoitus

  • Kauppakeskus

Haaste

Haasteena oli, että energian kulutus oli kasvanut voimakkaasti. Tavoitteena oli löytää kumppani joka pystyisi toteuttamaan kaikki talotekniset ratkaisut jotka parantaisivat kauppakeskuksen energiankulutusta ja toisivat säästöjä.

Ratkaisut

Caverion kartoitti, suunnitteli, toteutti ja rahoitti energiasäästöhankkeen tuettuna ESCO-hankkeena. Kajaanissa tavoiteltiin  viisivuotisella sopimuksella 40 000€:n vuosisäästöä uusimalla automaatiojärjestelmä. Ensimmäisen sopimusvuoden (2014) säästöt olivat 62 938€.

Vuosi

2013 Energiakatselmus

2014 ESCO-hanke

Tietoja kiinteistöstä

Kauppakeskus jossa on useita eri liiketiloja.

Tietoja Caverionin palveluista

Energiakatselmus tehtiin 2013.

Sovittiin ESCO sopimus automaatiojärjestelmästä.

ESCO sopimukseen kuuluu energiansäästön seuranta, valvomopalvelut sekä kerran vuodessa tehtävä ServiFlex ennakkohuoltokartoitus.

ESCO-sopimus alkoi 1.1.2014. Sopimuskausi on 60kk.

24 %
Säästötavoitteen ylitys

62 938 € 
säästöillä rahoitetaan  ylläpitokuluja

200 000 €
säästöjä 5 v aikana