• Nordic Real Estate Partners
  • Nordic Real Estate Partners
  • Nordic Real Estate Partners

NREP, Kauppakeskus Imatranhelmi

 

Kahdessa kohteessamme energiankulutus oli kasvanut voimakkaasti ja selvitimme tarkemmin talotekniikkaan liittyviä investointeja. Tavoitteena oli löytää kumppani, jolla oli sekä tekniset että taloudelliset valmiudet tehdä toteutus energian tehostamiseen liittyen. Tässä vaiheessa tavoitteemme kohtasi parhaalla mahdollisella tavalla ja tällä hetkellä säästötavoite on jo nyt ylittynyt 24 % ja on 64 372€, millä rahoitetaan osin kiinteistön ylläpitokuluja. Caverion ansaitsee samalla myös osansa syntyvistä energiasäästöistä. Tavoitteena on tehostaa 5 vuoden aikana syntyviä säästöjä 258 000 € entisestään aktiivisella etävalvonnalla. Yhteistyömme jatkuu varmasti tulevaisuudessa. Mikko Räsänen, Nordic Real Estate Partners

Palvelut

  • Asiantuntijapalvelut
  • Projektin toteutus

Järjestelmät ja tuotteet

  • Automaatio

Asiakkaat

  • Kiinteistösijoittajat ja -kehittäjät

Käyttötarkoitus

  • Kauppakeskus

Haaste

Tavoitteena oli uusia kauppakeskuksen rakennus-automaatiojärjestelmät, parantaa tilojen sisäolosuhteita ja saavuttaa energiansäästöä.

Ratkaisut

Kauppakeskus Imatranhelmi toteutti energiansäästöhankkeen 0 €:n investoinnilla automaatiojärjestelmien osalta, tuetun ESCO-hankkeen johdosta. Caverion toteutti sekä asiantuntijatyön että tekniset muutostyöt kohteeseen. Kiinteistöjen etävalvonnalla varmistetaan tavoiteltujen säästöjen pysyvyys koko sopimuskauden ajalta, ja tavoitteet ylittävät säästöt puolitetaan Caverionin ja asiakkaan välillä.

Vuosi

2013 Energiakatselmus

2014 ESCO-hanke

Tietoja kiinteistöstä

Kauppakeskus  jossa on useita eri liiketiloja.

Tietoja Caverionin palveluista

Energiakatselmus tehtiin vuonna 2013.

Sovittiin ESCO sopimus automaatiojärjestelmästä.

ESCO sopimukseen kuuluu energiansäästön seuranta, valvomopalvelut sekä kerran vuodessa tehtävä ServiFlex ennakkohuoltokartoitus.

ESCO-sopimus alkoi 1.1.2014. Sopimuskausi on 60kk.

24 %
Säästötavoitteen ylitys

64 372 € 
Säästöillä rahoitetaan  ylläpitokuluja

258 000 €
Säästöjä 5 v aikana