• FI - Microsoft Flux yhteisötyötila

Microsoft Flux yhteisötyötila, Helsinki, Suomi

Caverionin asiantuntijoiden kanssa työskentely oli alusta asti rentoa, ja projektisuunnittelu sujui vaivattomasti. Annoimme speksit ja saimme käytännössä avaimet käteen -ratkaisun. Tietyistä yksityiskohdista oli tiukat vaatimukset ja suunnitelmatkin muuttuivat matkan varrella, mutta kaikki sujui silti joustavasti ja ajallaan. Aiemman kokemukseni perusteella ratkaisu oli myös kustannustehokas. Erityisen positiivinen fiilis jäi siitä, että Caverion teki paitsi sen minkä lupasi, joskus jopa vähän ekstraa. Oli hienoa tulla työmaalle ja huomata, että työlistalla oleva asia oli jo hoidettu pois alta. Denis Cepun, co-founder, Microsoft Flux

Microsoft Flux -yhteisötyötila Helsingin Korkeavuorenkadulla on ihanteellinen kohtaamispaikka start up -yrityksille ja muille teknologiasta kiinnostuneille. Tilassa käy viikoittain jopa 700 teknologiasta kiinnostunutta vakikävijää ja vierailijaa työskentelemässä, verkostoitumassa ja kouluttautumassa.

Palvelut

  • Suunnittelu ja hankekehitys
  • Projektin johtaminen
  • Projektin toteutus
  • Asiantuntijapalvelut

Järjestelmät ja tuotteet

  • Informaatio- ja viestintäteknologia

Käyttötarkoitus

Haaste

Microsoft Flux on 500-neliöinen yhteisötyötila Helsingin Korkeavuorenkadulla. Tavoitteena oli helppokäyttöinen ja uniikki tilaratkaisu, joka toimii kohtaamispaikkana kaikille startupeista ja teknologiasta kiinnostuneille. Teknologisten ratkaisujen tuli sopia vaativaankin tarpeeseen, mutta toimia saumattomasti myös satunnaisten kävijöiden käytössä sekä kestää normaalia toimistotilaa suurempia kävijämääriä. Tilan suunnittelu oli lisäksi tehtävä satavuotiaan jugendtalon arkkitehtuurin ehdoilla.

Ratkaisu

Yhteisötyötilassa vierailee viikoittain jopa 700 kävijää, joista suuri osa on satunnaisia vierailijoita. Suunnittelun lähtökohtana oli siksi ennen kaikkea käyttäjälähtöisyys. Teknologiset ratkaisut suunniteltiin intuitiivisiksi ja eri käyttöjärjestelmien kanssa yhteensopiviksi. Yhteisötyötila on varusteltu 85-tuumaisella 4K-näytöllä, ja tiloista löytyy myös ryhmätyöskentelyyn tarkoitettu 55-tuumainen Microsoft Surface Hub -kosketusnäyttö ja 4K-kuvansiirtojärjestelmä. Järjestelmän ohjaus tapahtuu tiloihin varta vasten räätälöidyillä ohjausnäyttöpaneeleilla.

Sähköt ja kaapelointi uudistettiin kokonaan ja ne upotettiin rakenteisiin sisustusarkkitehdin suunnitelmien mukaisesti, jotta ylimääräinen teknologia ja johdot saatiin katseilta piiloon. Laitteet resetoituvat joka yö, ja tasojen siisteydestä pitää huolta pöytäkaivoratkaisu, johon kaapelit saa kelattua pois näkyvistä. Siistit, modernit ja huoltovarmat tilat kannustavat myös kävijöitä pitämään huolta työympäristöstä.

Ajankohta

Suunnittelu alkoi loppuvuodesta 2015, ja tila avautui käyttäjille huhtikuussa 2016. Varsinaiset asennustyöt kestivät 1,5 kuukautta.

500 m² ja 700 kävijää viikossa

6 kpl 4K-ammattinäyttöä

Asennustöiden kesto 1,5 kk