Töölön pysäköintihalli - Caverionin tekemisen tasoon voi luottaa

trustmary-watermark-366x300

Marraskuussa 2018 valmistunut Töölönkadun pysäköintilaitos tarjoaa alueen asukkaille, yrityksille ja vierailijoille yhteensä 810 uutta autopaikkaa. Caverion on tehnyt kaikki pysäköintilaitoksen tekniikat aina ilmanvaihtotöistä kulunvalvontaan ja sähköautojen latauspisteisiin. Valinnoissa on hyödynnetty nykyaikaisia ratkaisuja ja valmis kokonaisuus on käyttökustannuksiltaan edullinen.


Pysäköintilaitos on rakennettu yksityisellä rahalla ja se on edelleen yksityisessä omistuksessa. Pinta-alaa on yhteensä 30 000 neliötä.

– Käyttökustannukset ovat hyvin edulliset. Hyödynnämme nykyaikaisia tekniikoita, kuten esimerkiksi kaukolämmön paluulämpöä, kertoo toimitusjohtaja Juha Salomäki.

Onnistunut kokonaisuus

Kohteen urakoitsijana toimi YIT. Tekniikasta vastasi Caverion. Rakennusurakka toteutettiin KVR-urakkana. KVR eli kokonaisvastuurakentaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että yksi yhtiö ottaa vastuun urakan kaikista vaiheista suunnittelusta toteutukseen. Tässä tapauksessa vastuussa oli YIT.

– Caverion teki kaiken tekniikan. Siihen kuului todella isot ilmanvaihtotyöt, sprinklaus, kulunvalvonta ja kamerat. Nyt he tekevät sähköauton latauspisteitä. Ihan koko paketti siis, Salomäki summaa.
– Caverionin tekemä kokonaisuus oli onnistunut, Salomäki kertoo.

”Olen todella tyytyväinen automatiikkaan”

“Heidän tekemisen tasonsa on sellainen, että siihen voi luottaa.”

Valmiissa pysäköintilaitoksessa on yhteensä kymmeniä erilaisia järjestelmiä ja kokonaisuus on todella valtava. Kohdetta oli suunnittelemassa noin 40 suunnittelijaa. Kiteytetysti maan alle on tehty tila, joka toimii itsenäisesti. Kukaan ei ole paikalla fyysisesti, vaan kaikki tekniset laitteet ovat Caverionin valvomossa.

– He pystyvät ratkaisemaan suurimmat eteen tulevat ongelmat etänä. Se on mielestäni hieno systeemi ja olen todella tyytyväinen automatiikkaan, Salomäki kiittelee.

– Caverionilla lähes kaikki miehet ovat omia. He ovat siitä poikkeuksellinen LVIS-firma, että he eivät osta työtä, vaan heillä on myös omat työntekijät, Salomäki sanoo.

– Heidän tekemisen tasonsa on sellainen, että siihen voi luottaa, Salomäki toteaa.

Trustmary Finland Oy on tuottanut asiakaskokemustarinan puolueettomasti. Tarinat perustuvat haastateltavien vapaaehtoisuuteen suositella yritystä muille eikä niitä ole käsikirjoitettu etukäteen. Asiakastarinan on hyväksynyt haastateltu asiakas.

Tutustu Töölön pysäköintihallin referenssiin