• Caverion toimitti AV laitteet Tampereen yliopiston Arvo 2 -kiinteistöön
 • Caverion toimitti AV-laitteet Tampereen yliopiston Arvo 2 -kiinteistöön
 • Caverion toimitti AV-laitteet Tampereen yliopiston Arvo 2 -kiinteistöön

Arvo 2, Tampereen yliopisto, Tampere, Suomi

Olemme saaneet paljon kehuja tilojen käyttäjiltä. Opiskelijat ovat olleet erityisen hyvillään aulan ja oppilaskunnan tilojen isoista näytöistä, jotka mahdollistavat esimerkiksi ryhmätöiden tekemisen. Opettajat ovat puolestaan olleet tyytyväisiä helppokäyttöisiin hallintalaitteisiin, joita oppii käyttämään yhdellä opastuksella. Hyvin tuo Caverionin Juha hommansa hoiti. Juha Sorri, Kaupin kampuksen av-mestari

Tampereen yliopiston vahvuus on monialaisuus ja erityisesti yhteiskunnan ja terveyden tutkimus sekä opetus.

Palvelut

 • Tekninen huolto ja kunnossapito
 • Projektin toteutus
 • Suunnittelu ja hankekehitys
 • Asiantuntijapalvelut

Järjestelmät ja tuotteet

 • Informaatio- ja viestintäteknologia

Asiakkaat

 • Julkinen sektori - Koulutus
 • Julkisen sektorin kiinteistöt
 • Kiinteistöjen käyttäjät
 • Julkinen sektori

Käyttötarkoitus

Haaste

Kaupin kampuksella sijaitsevassa Arvo 2 -rakennuksessa työskentelee ja opiskelee päivittäin toista tuhatta lääketieteen, terveys- ja biotieteiden sekä sairaanhoidon nykyistä ja tulevaa ammattilaista. Myös tiloja on paljon: kolme suurta auditoriota, yli 40 erikokoista opetustilaa, lähes 40 neuvottelutilaa sekä seitsemän simulaatiotilaa, joissa harjoitellaan tosielämän tilanteita varten. Tiloihin tarvittiin helposti hallittava ja kokonaisvaltainen AV-ratkaisu, joka takaa hyvät puitteet niin etäopiskeluun, kansainväliseen yhteistyöhön kuin simulaatioharjoitteluunkin.

Ratkaisu

Caverion toimitti kiinteistöön kaikki yleisten tilojen AV-laitteet: noin 70 näyttöä, 40 tallennuskameraa ja yli 70 kaiutinta ja erilaista mikrofonia. Suurimpaan auditorioon asennettiin huikea 24-neliön videoseinä, joka painaa lähes tuhat kiloa.

Suunnittelu toteutettiin tiiviissä yhteistyössä arkkitehdin ja kalustesuunnittelijan kanssa jo heti projektin alussa. Myös käyttöönotto suunniteltiin huolellisesti etukäteen ja toteutettiin yhteistyössä tilaajan edustajan kanssa. Näin tuloksena on loppukäyttäjän kannalta mahdollisimman helppo ja sujuva käyttökokemus.

Caverionin toimittama kokonaisuus kattaa myös täydelliset hallintalaitteistot, joilla laitteita käynnistetään ja suljetaan, mikrofonien äänenvoimakkuutta säädetään, ja valoja, verhoja,  valkokankaita sekä tallennuskameroita ohjataan. Tulevaisuudessa järjestelmää on mahdollista käyttää myös etänä, jolloin kaikkea voi hallita yhdestä paikasta.

Vuosi

Koko projekti saatiin valmiiksi vuoden 2016 aikana.

Tietoja Caverionin palveluista

Caverionin toimittama kokonaisuus kattoi neuvottelu- ja kokoustilajärjestelmät, opetustilat, auditorio- ja monitoimitilajärjestelmät, yleisäänentoisto- ja hätäkuulutusjärjestelmät, luentojen tallennusjärjestelmät sekä videoneuvottelujärjestelmät.

24-neliön Full HD -videoseinä

70 näyttöä, kaiutinta ja mikrofonia

40 tallennuskameraa