Adven: höyrykattilalaitoksen SIA-toimitus Terrafamen tehdasalueelle

Caverion on aiemmissa projekteissa todettu luotettavaksi ja hyväksi yhteistyökumppaniksi. He…

Caverion on aiemmissa projekteissa todettu luotettavaksi ja hyväksi yhteistyökumppaniksi. He toimittavat sen, mitä on luvattu, ja asiantuntijat ovat aina tavoitettavissa, jos heitä tarvitaan.

- Huoltomestari Janne Luhtaniemi, Adven

 

Automaatio
pienentää kustannuksia

Öljyn ja kaasun
kulutus minimoidaan

Avaimet käteen
-kokonaistoimitus

Adven on johtava energia- ja vesiratkaisujen tarjoaja Pohjoismaissa. Yhtiö tuottaa teollisuudelle energia-, vesi- ja materiaalitehokkuutta edistäviä ratkaisuja. Caverion Teollisuus on tehnyt useita lämpölaitosten SIA-toimituksia Advenille jo vuodesta 2014. 

Caverion suunnitteli ja asensi Terrafamen tehdasalueen uuden kattilalaitoksen sähkö-, automaatio-, ja instrumentointijärjestelmät. Uuden kattilalaitoksen rakentaminen vähentää öljyn ja kaasun käyttöä lämmöntuotannossa.


Lämpolaitosuudistuksen lähtökohdat

Terrafamen tehdasalueella oli tarve uudelle kiinteän polttoaineen höyrykattilalaitokselle, koska alueelle tarvittiin lisätehoa lämmöntuotantoon. Samalla haluttiin laittaa kuntoon myös Terrafamen tehdasalueen kaukolämpö- ja höyryverkkojen automatisointi sekä tehdasalueen lämmöntuottajien yhteiskäytön automatisointi.

Advenin toiveena oli löytää toimittaja, jolta löytyivät kaikki tarvittavat palvelut yhdessä paketissa, ilman pitkiä alihankintaketjuja. Caverion huolehti Advenin projektin SIA-kokonaistoimituksesta. Laajan asiantuntijuutemme ansiosta pystyimme suorittamaan toimituksen juuri asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Uusi kiinteän polttoaineen kattilalaitos vähentää tarvetta käyttää öljyä ja kaasua lämmöntuotannossa.

Ratkaisu: kokonaistoimitus asiantuntijuudella ja omistautumisella

Toimitimme Advenin kattilalaitokseen sähkö-, automaatio- ja instrumentointisuunnittelun sekä näiden toteutuksen avaimet käteen -periaatteella. Suunnittelimme, valmistimme, asensimme ja käyttöönotimme kokonaistoimituksena lämpölaitoksen sähkö- ja automaatiojärjestelmät.

Caverionin toimitukseen kuuluivat seuraavat osa-alueet:

  • Sähkö-, automaatio- ja instrumentointisuunnittelu
  • Sähkö- ja automaatiokeskukset
  • Varavoimakone ja varavoiman jakelujärjestelmä
  • Prosessi- ja kiinteistösähköasennukset
  • Instrumentointiasennukset
  • Automaatioasennukset
  • Automaatiojärjestelmä ohjelmoituna
  • Tietoliikennejärjestelmät
  • Käyttöönotto.

Jatkoimme asiantuntijoidemme tuen tarjoamista käyttöönoton jälkeenkin ja olemme asiakkaan tavoitettavissa mahdollisten säätö- ja korjaustarpeiden varalta.

 Edellisen yhteisen projektimme jälkeen Caverion on kehittänyt ohjelmistonsa käyttöliittymää, mikä oli positiivinen yllätys. Käyttöliittymään on tehty käyttäjäystävällisiä uudistuksia, jotka helpottavat operointia. 

Huoltomestari Janne Luhtaniemi, Adven

Ratkaisun tekniset yksityiskohdat

Luotettavat automaatioratkaisut takaavat laitoksen säädettävyyden, helppokäyttöisyyden ja turvallisuuden. Automaation PLC-ratkaisuna toimivat Siemens S7 1500 -sarjan laitteet, joista päälogiikkana S7 1516F. Hajautetut alalogiikat ovat ET200SP -sarjaa. Valvomoratkaisuna käytimme Schneider Electricin Citect SCADA -järjestelmä, jota myös Advenin Vantaan keskusvalvomo käyttää. ABB ACS 550 taajuusmuuttajat liitettiin profinet-väylän kautta logiikkaverkkoon ja tehtaan Valmet-automaatiojärjestelmään liityttiin Profibus DP -väylän kautta.

Caverionin toimittaman automaation avulla uuden KPA-laitoksen käyttöaste pysyy korkeana, jolloin varakattilalaitoksen käytön vähenemisen myötä myös lämmitysöljyn käyttö vähenee.

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin