Metsäteollisuuden laajaa osaamista yksittäisistä projekteista täydelliseen kunnossapitoon

Strategisessa kumppanuudessa kumppaneiden keskinäisen liiketoiminnan laajuus on suuri ja…

Strategisessa kumppanuudessa kumppaneiden keskinäisen liiketoiminnan laajuus on suuri ja kumppanuuden merkitys molempien liiketoiminnalle on merkittävä. Tavoitteena on yhteisillä toimenpiteillä saavuttaa mahdollisimman suuri yhteinen hyöty. Yhteistyö tähtää jatkuvaan toiminnan, kilpailukyvyn ja laadun parantamiseen.

Monipuoliset palvelumme metsä- ja selluteollisuudelle

Tarjoamme kaikki metsä- ja selluteollisuuden käynnissäpito-, kunnossapito- ja asennuspalvelut sekä projektointi- ja suunnittelupalvelut yksittäisistä työtilauksista teollisuuslaitosten täydelliseen  kunnossapitoon. Yhteisyrityksemme Botnia Mill Service on Metsä Fibren kanssa vuonna 1997 perustettu kunnossapidon erikoisosaaja ja palveluyhtiö. Botnia Mill Service, tuttavallisemmin BMS on siitä lähtien tuottanut monipuoliset käynnissäpito-, käyttövarmuus-, asennus- ja korjaamopalvelut. Vastaamme Metsä Fibren kaikkien sellutehtaiden kokonaisvaltaisesta prosessikunnossapidosta.

Yhtiössä työskentelee noin 380 kunnossapidon ammattilaista seitsemässä toimipaikassa: Kemissä, Äänekoskella, Joutsenossa, Raumalla, Tampereella, Kuopiossa ja Vantaalla.

Kokonaisvaltainen kunnossapito ja strategiset kumppanuudet

Botnia Mill Servicen ja Metsä Fibren strategisen kumppanuuden tavoitteena on saavuttaa ja ylläpitää Metsä Fibren tuotantoyksiköiden korkea käytettävyys sekä hyvä kunnossapitokustannusten hallinta ja BMS:n tulosyksiköiden liiketoiminnan kannattavuus. Yhteisesti kehitetyllä strategisella kumppanuusmallilla on pystytty luomaan merkittävää kilpailuetua asiakkaallemme.

Prosessiteollisuuden kunnossapitopalvelut

Palvelemme raskaan prosessiteollisuuden asiakkuuksia eri puolella Suomea, ja olemme erikoistuneet metsäteollisuuden vaativiin kohteisiin. Yksikössä työskentelee noin 50 mekaanisen kunnossapidon ammattilaista.

Palvelut asiakaskohteissa

 • Mekaanisten laitteiden asennus-, huolto- ja korjauspalvelut
 • Ennakoivan kunnossapidon palvelut ja mittaava kunnossapito
 • Laiterevisiot
 • Hydrauliikka- ja venttiilihuolto

Huolto- ja korjaamopalvelut

 • Pumput, vaihteet, sekoittajat
 • Koneistuspalvelut
 • Varaosien korjaus ja valmistus

Projektointi- ja suunnittelupalvelut kaikille teollisuuden aloille

Projektointi- ja suunnittelu -yksikössämme työskentelee noin 90 henkilöä ja palvelemme teollisuuden asiakkaita eri puolella Suomea.

Projektointi- ja suunnittelupalveluihimme kuuluvat

 • Lähipalvelusuunnittelu: laitos- ja sähköautomaatiosuunnittelu
 • Automaation etätuki
 • Kunnossapitojärjestelmän sisällön tuotto
 • Esisuunnittelu
 • Kokonaistoimitukset
 • Projektin johtaminen ja hallinta
 • Turvallisuussuunnittelu

Materiaali- ja muut tukipalvelut

BMS:n tukipalveluissa työskentelee noin 40 henkilöä, joista 20 materiaalipalveluissa. Materiaalipalvelumme kattavat varastonhallinnan, kriittisyysluokittelun ja käytettävyyden hallinnan sekä hankintapalvelut. Muita tukipalveluja ovat talous-, ICT- ja henkilöstöpalvelut sekä kehitys ja HSEQ.

Mitä on teollisuuden kunnossapito? Teollisuuden kunnossapidolla varmistetaan tehtaan suunnitelman…

Mitä on teollisuuden kunnossapito?

Teollisuuden kunnossapidolla varmistetaan tehtaan suunnitelman mukainen toiminta sen koko elinkaaren aikana. Kunnossapito voidaan jakaa ennakoivaan, korjaavaan tai parantavaan kunnossapitoon.

Ennakoivaan kunnossapitoon kuuluvat muun muassa voiteluhuollot sekä kunnonvalvontamittaukset. Värähtelymittauksen tulokset voivat kertoa alkavasta laakerivauriosta, jolloin laite voidaan laittaa tarkempaan seurantaan ja suunnitella tarvittavat toimenpiteet ennen kuin vaurio aiheuttaa pahimmassa tapauksessa tehtaan alasajon.
Korjaavalla kunnossapidolla tarkoitetaan laitteen korjausta sen vikaannuttua. Esimerkiksi pysähtynyt pumppu voidaan vaihtaa toiseen ja rikkoutunut pumppu kunnostaa takaisin käyttökuntoiseksi varastoon.
Parantavalla kunnossapidolla voidaan tavoitella esimerkiksi koneen käyttövarmuuden tai suorituskyvyn parantamista.
Kunnossapidon suunnittelu ja kunnossapidon johtaminen ovat avainasemassa, kun tavoitellaan hyvää käyttövarmuutta, turvallisuutta, kustannustehokkuutta sekä tuotannon kokonaistehokkuutta. Tiedonhallinta, datan hyödyntäminen ja digitalisaation tarjoamat ratkaisut korostuvat tulevaisuudessa entisestään.

Tule kunnossapidon ammattilaisten joukkoon Botnia Mill Servicessä työskentelee mekaanisen ja sähkö-…

Tule kunnossapidon ammattilaisten joukkoon

Botnia Mill Servicessä työskentelee mekaanisen ja sähkö- ja automaatioalan ammattilaisia niin työntekijä- kuin toimihenkilötehtävissä. Projekti- ja suunnittelutehtävissämme työskentelee konetekniikan ja sähköalan osaajien lisäksi myös esimerkiksi prosessitekniikan osaajia. Lisäksi tukipalveluissa - materiaali-, talous-, tietohallinto- ja henkilöstöpalvelut - työskentelee näiden alojen ammattilaisia.

Teollisuuden kunnossapidossa tyypillisiä koulutustaustoja ovat

 • Konetekniikan perustutkinto
 • Sähkötekniikan perustutkinto
 • Kunnossapitoasentajan ammattitutkinto (mahdollisuus suorittaa BMS:llä oppisopimuksena)
 • Automaatioasentajan ammattitutkinto (mahdollisuus suorittaa BMS:llä oppisopimuksena)
 • Konetekniikan insinööri
 • Sähkö- ja/tai automaatiotekniikan insinööri
 • Prosessitekniikan insinööri
 • Diplomi-insinööri

Tutustu meihin! Löydät tarinoita työstä ja urastamme täältä.

Tunnustuksia osaamisesta Innovaatiosta kunniamaininta Botnia Mill Servicen innovaatio…

Tunnustuksia osaamisesta

Innovaatiosta kunniamaininta

Botnia Mill Servicen innovaatio keskipakopumpun energiatalouden seuranta ja sen aktiivinen havainnollistaminen käyttäjälle sai Laatukeskuksen vuosittaisessa innovaatiokilpailussa kunniamaininnan 13.11.2020.  Quality Innovation Award 2020

Tunnustus laatutyöstä Excellence Finland -kisassa

Botnia Mill Servicelle luovutettiin Excellence Finland, viisi tähteä -tunnustus Laatukeskuksen Recognised for Excellence -kisassa. 

 

 

Ota yhteyttä

Jukka Yli-Penttilä
Jukka Yli-Penttilä
Toimitusjohtaja, Oy Botnia Mill Service Ab
 

Kysy lisää strategisesta kumppanuudesta

Ota yhteyttä ja kerromme tarkemmin, miten kunnossapidon kokonaisvaltainen kumppanuus voi auttaa sinunkin laitoksesi tehokkuuteen.

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme onnistumisiin

 

Selaa blogiamme