Järvimaisema ja tehdas taustalla
Toni Rauvanto,
27.05.2021
Teollisuus

Muista kysyä referenssejä, kun ostat kunnossapitoa!

Kun aloitin uudessa yhtiössä viime syksynä, ryhdyin heti tutkimaan, miten ratkaisemme teollisuusasiakkaidemme haasteita. Halusin tietää, miten Maintpartnerista, Botnia Mill Servicestä ja Caverionista yhdistynyt, uusi Caverion Teollisuus eroaa ratkaisuillaan ja osaamisellaan muista alan toimijoista. Motivoidun löydöksistäni edelleen päivittäin: oli sitten kyse kunnossapidosta, suunnittelusta tai digitaalisista ratkaisuista, olemme tuottaneet uskomattoman paljon mitattavaa arvoa asiakkaillemme.

Kunnossapidon syväosaaminen tuottaa aitoa arvoa

Ratkaisumme pohjautuvat kunnossapidon syväosaamiseen ja -johtamiseen. Rahallisesti suurimmat hyödyt
ovat saaneet tietyt suomalaiset sellutehtaat, joiden suurseisakkiväliä olemme kasvattaneet vajaasta vuodesta 1,5 vuoteen. Säästöt ja tuotettujen lisätonnien arvo mitataan sadoissa miljoonissa euroissa.

Jokainen palvelukäyntimme, kumppanuutemme ja projektimme ovat meille sydämen asia. Katamme käytännössä koko Suomen, joten voimme helposti tarjota koko Caverionin laajasta osaamispaletista sopivimman ratkaisun niin pienen paikallisen asiakkaan kuin suuren mittakaavan teollisuusyrityksenkin tarpeisiin. Onnistuneita esimerkkejä on laidasta laitaan.

Asiakkaamme ovatkin innokkaasti viemässä menestyksekkäimpiä toimintatapojamme myös valtakunnan rajojen ulkopuolelle. Näin on tapahtumassa muun muassa energiayhtiöiden sekä kemian-, metalli- ja metsäteollisuuden osalta. Tämä on myös tavoitteidemme mukaista, sillä haluamme tietysti tukea asiakkaidemme menestystä siellä, missä he ovat – valtakunnan rajoista riippumatta.

Joukkoomme kuuluu myös merkittävä määrä suunnittelijoita ja asiantuntijoita ympäri maata. He suunnittelevat teknisiä ratkaisuja asiakkaidemme erilaisiin haasteisiin ja varmistavat, että kaikki tulokset viedään käytäntöön ja paikalliseen kunnossapitojärjestelmään. Asiantuntijamme eivät tee töitä vain kulloisenkin investoinnin hyväksi, vaan tuki on aina suunnattu laitoksen koko elinkaarelle. Elinkaarinäkökulma erottaakin meidät selkeästi perinteisestä, isosta suunnittelutoimistosta. 

Digitalisaatio on konkreettisia, tuotantoa parantavia toimenpiteitä

Digitaalisuus on kaikkien huulilla niin kotikeittiöissä kuin kunnossapidossakin. Me emme vain puhu tästä aiheesta vaan meillä on jo alan kattavimmat referenssit digitaalisten ratkaisuiden kytkemisestä kunnossapidon ja käytön johtamiseen. Digitaalisissa ratkaisuissa, jos missä, kannattaakin aina kysyä referenssien perään.

Keinoäly, älykkäät sensorit ja mobiilit kunnossapitojärjestelmät pienentävät jo nyt asiakkaidemme liiketoimintariskejä ja parantavat ennustettavuutta. Moderni kunnossapitäjä hyödyntää vikaantuvan laitteen luona tablettia, jolla hän ottaa suoran keskusteluyhteyden työryhmän erikoisosaajiin, näkee ohjeet ja varaosatilanteen sekä tallentaa raportit videokuvien kera. Koska me teemme tätä joka päivä, pystymme aina tukemaan asiakkaitamme uusimmilla työkaluilla.

Kun hyödynnämme teollista internetiä koneiden ja laitteiden seurannassa, voimme korjata tai vaihtaa vikaantuvat osat suunnitellusti. Järjestelmä huomaa merkittävät poikkeamat esimerkiksi äänessä, värinässä, voitelussa tai lämpötilassa jo paljon ennen kuin ihminen on kyennyt havainnoimaan mitään. Vikaantuvien osien ennakoiva tunnistaminen on todistetusti tuottanut suurta hyötyä asiakkaillemme.

Yhteisellä matkalla kohti parempaa


Kiinteistöissä ja teollisuudessa tulee saada merkittäviä tuloksia aikaan, jos haluamme suojella rakasta maapalloamme tuleville sukupolville. Myös me olemme asettaneet omat kestävän kehityksen mukaiset tavoitteemme. Haluamme olla täysin hiilineutraali yhtiö jo vuonna 2025. Mittaamme omaa hiilijalanjälkeämme, lähestymme systemaattisesti nollaa tapaturmaa turvallisuudessa sekä tuemme luonnon monimuotoisuuden kehitystä.

Olemme sitoutuneet toiminnassamme edesauttamaan ja omalta osaltamme ratkaisemaan asiakkaidemme kestävän kehityksen tavoitteita. Näistäkin kannattaa kysyä referenssejä. Kun siis mietit, olisiko teollisuuslaitoksesi kunnossapidossa tehostamisen varaa, älä tyydy pelkkiin puheisiin vaan pyydä kumppaneilta konkreettisia esimerkkejä tuloksista.

Tästä löydät meidän nykyiset referenssimme.

Toni Rauvanto
Toni Rauvanto
Myyntijohtaja, Caverion Industria