Linda, hankinnan ostoharjoittelija

by User Not Found | elo 15, 2016

Linda Hirvonen webHelsinkiläinen Linda työskentelee Vantaalla Caverion Industrian hankinnan ostoharjoittelijana. Lindalla on osaamista jo tuotantotalouden opintojensakin puolesta, jotka ovat loppusuoralla Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Pääaineenaan Lindalla on toimitusketjun johtaminen.

Ensimmäistä kesäänsä firmassa viettävä Linda kuuli Caverionista alkujaan ystävänsä kautta, joka kehui Caverionia erityisesti hyvänä työnantajana. Tämän lisäksi Caverionin tarjoama työnkuva istui loistavasti hankinnasta kiinnostuneen Lindan opintoihin ja hän päätti iskeä kiinni mahdollisuuteen.

Aluksi Linda perehdytettiin perusteellisesti kaikkiin hankinnassa käytettyihin työkaluihin ja järjestelmiin, joiden hallitseminen on hankinnan toiminnoissa olennaisessa osassa. Myös perehdytyksen jälkeen työpaikalla on ”aina saanut apua”, jos jostakin asiasta on epävarmuutta tai kysyttävää, ”vaikka työkavereilla itselläänkin olisi paljon kiireitä”. Hankinnassa onkin osattu huomioida, että Linda on tehtävissään ensimmäistä kesää ja kaikki järjestelmät ovat lähtökohtaisesti vieraita.

Kesän alussa Linda tekikin paljon ostotilauksia, joiden kautta hän sai enemmän varmuutta eri järjestelmien käyttöön, tutustui eri materiaalien teknisiin ominaisuuksiin ja sai kontaktia toimittajiin. Hankinnan vakiotyöntekijöiden jäädessä kesälomille Linda pääsi hoitamaan laajemmin muun muassa kuljetusten toimintoja ja niiden laskujen tiliöintiä. ”Tehtäviä on tosi vaihtelevasti: joskus tehtävää tulee sähköpostilla tai soittona, esimerkiksi kuljetustilauksia tai materiaalihankintoja, ja joskus taas tehtävät tulevat työkavereilta, kun he tarvitsevat apua oman työmääränsä kanssa”, Linda kuvailee.

Myöskään vastuuta ei tehtävistä puutu, sillä kesän aikana monen lomailevan vakiotyöntekijän työtaakka on siirtynyt Lindan kontolle. Kaikista tehtävistä on kuitenkin selviydytty menestyksekkäästi eikä haastavimpien tehtävienkään kanssa tarvitse kamppailla yksin. Jos tilausta tehdessä ei materiaalien tekninen tuntemus riitä, hankinnan tiimiläiset auttavat tai tarvittaessa myös projektisuunnittelijoilta itseltään voi kysyä neuvoa.

Mielenkiintoisinta hankinnan tehtävissä on Lindan mukaan se, ”kun pääse olemaan yhteydessä itse toimittajien kanssa”. Myös materiaalitilaukset ovat mielekkäitä, ”koska niitä tehdessä oppii käytännössä aina jotain uutta”. Lindan mielestä on myös hienoa, että omaan työnkuvaan pääsee vaikuttamaan: ”Suoritettavat työt annetaan sellaisenaan, mutta ne voi tehdä itse parhaaksi kokemallaan tavalla.”

Lindan kesä on ytimekkäästi ollut monipuolinen.

Linda kehottaa kaikkia kesätyöntekijöitä nauttimaan kesän viimeisistä viikoista ja auringosta, kun sitä vielä on!

4 comments

Leave a comment
 1. Ben | heinä 15, 2017
  According to Linda, the most interesting acquisition task is "when it comes to contacting the suppliers themselves". Material orders are also meaningful, "as they always do something new in practice." In Linda's opinion, it is also great to be able to influence her own work: "The work being done is given as such, but they can do the best in their own way."  Coursework Writing-Assignment Arena
 2. Kane | heinä 13, 2017
  the most interesting acquisition task is "when it comes to contacting the suppliers themselves. Write my Dissertation for me . Material orders are also meaningful, "because they always make something new in practice.
 3. Raven | heinä 13, 2017
  At the beginning of the summer, Linda made a lot of purchase orders through which she gained more confidence in the use of various systems, got acquainted with the technical features of the different materials and contacted the suppliers.  CourseworkGeek
 4. Williammbrooks | heinä 01, 2017
  Typically I discover writes through the comments that different bloggers leaves on those sites thus it adds to it just to indicate diverse styles and ideas. Regardless of how frequently I read it, it never gets old. Incredible post keeps up posting such great information. Try to move on this best essay for any kind of academic writing work.

  Leave a comment