Julia, hallintopalveluiden kesäharjoittelija

by User Not Found | kesä 20, 2016

Julia viettää jo toista kesäänsä Caverion Suomen hallintopalveluiden kesäharjoittelijana Lappeenrannassa. Hänen tehtävänsä kietoutuvat vahvasti palkka-asioiden ympärille, ja taustalla ovatkin laskentatoimen opinnot, joiden loppu häämöttää ensi talvena.

Viime vuonna Julia päätyi hakemaan Caverionille kesätöihin kaverin vinkkauksen kautta. Entuudestaan firma ei ollut tuttu mutta osoittautui erittäin mielenkiintoiseksi jo nopean googlailun jälkeen: teollisuuden taloushallinto on kiinnostanut Juliaa opintojen alusta lähtien.

”Oikeastaan tyypillistä työpäivää ei ole. Työt menee enemmänkin viikoittain, palkka-ajojen mukaan. Palkat lähtevät kahden viikoin välein, joten työtuntien pitää olla tarkastettuina ja oikein ajallaan. Päiviä värittävät myös juoksevat pikkutehtävät.”

Viime vuodesta on pohjalla vahva osaaminen, ja Julia pääsikin töihin heti kiinni: ”Koen, että mulla on vastuuta – sopivasti – ja että voin ottaa vastuuta.”

Muun muassa myyntilaskutus ja ostolaskujen tiliöinti olivat kiehtovia tehtäviä viime kesänä, ja jatkoa seuraa myös tänä kesänä. Julian suosikkihomma on kuitenkin palkka-asioiden hoitaminen ja palkanlaskennan toimien pohjustaminen, jotka ovat lähellä opintoja ja ydinosaamista.

”Tylsiä työtehtäviä ei kyllä tule mieleen: joka päivä on kiva tulla töihin ja alkaa hommiin. Kiinnostavia haasteita tulee vastaan joka päivä.”

Myös työyhteisö Lappeenrannassa on viihtyisä, ja Julia on istunut joukkoon alusta alkaen - vaikka muita kesätyöntekijöitä Lappeenrannan hallintopalveluissa ei olekaan.

”Valmistun joulukuussa, joten varmaan jo tammikuuksi etsin jotain vakituista työtä. Caverion työnantajana kiinnostaa ehdottomasti, ja mielelläni tulisin tänne töihin, jos sopiva paikka sattuisi olemaan auki. Yhtiö on tosi mielenkiintoinen ja täällä olen tykännyt olla.”

Jos Julian kesätyö pitäisi tiivistää yhteen sanaan, olisi se ”motivoiva” – ja ”kiinnostava, jos saa sanoo kaks”.

Julia toivottaa kaikille kesäcavereille huippukesää!


Voit lukea myös Julian viime kesän kuulumiset täältä.