• Kiinteistötekniikan kehitys vaatii harkittuja valintoja alusta asti

  Oletko tullut ajatelleeksi, miten paljon tekniikkaa nykyaikaisissa rakennuksissa on? Uusissa rakennuksissa suurin osa tekniikasta ei edes ole näkyvissä, vaan se on piilotettu ovelasti rakenteisiin ja elementteihin. Kiinteistötekniikan osuus rakentamiskustannuksista on nykyisin jopa 40−60 %, ja sen odotetaan kasvavan entisestään. Tämä asettaa kovat vaatimukset tekniikan integroinnille ja automatisoinnille.

  Kallis teknologia ei vielä takaa kiinteistön moitteetonta toimintaa. Parhaan toiminnan edellytyksenä on tekniikan integrointi ja automatisointi.  Erilaiset anturit, mittarit, diagnostiikka ja ympäristön seuranta tekevät tavallisista järjestelmistä älykkäitä. Digitalisointi mahdollistaa kiinteistön ohjailun kaikissa tilanteissa. 

  Älykkäiden järjestelmien mukauttaminen kiinteistön käyttötarpeiden mukaan antaa välineet liiketoiminnan tehostamiseen. Reaaliaikainen tieto rakennuksen toiminnasta tukee päätöksiä, joilla säästetään energiaa ja parannetaan kustannustehokkuutta. Rakennusta ei enää huolleta kalenterin, vaan tarpeen mukaan, ja kunnossapitoon tulee aktiivinen ja ennakoiva ote.  

  Kiinteistön toiminta on tärkeää saada pidettyä optimaalisena ympäri vuorokauden, kaikkina vuodenaikoina. Energiakustannusten on pysyttävä kurissa, ja energiankäyttöä on voitava säädellä kiinteistön käyttötarkoituksen muuttuessa.

  Lisäinvestoinnit kiinteistötekniikkaan tuottavat pitkällä ajalla

  Automaation lisäys on ensimmäisiä askelia rakennuksen tai rakennuskompleksin energiatehokkuuden parantamisessa. Tehokkaan automaation, edistyksellisen talotekniikan ja kiinteistön johdettujen palveluiden avulla voidaan saavuttaa jopa 30 prosentin energiasäästö. Kaikki tämä on mahdollista toteuttaa myös olemassa olevissa kiinteistöissä. Yleisesti automaation osuus on noin 1 prosentti rakentamisen kokonaiskustannuksista. Jos automaation osuus nostetaan 2 prosenttiin, kiinteistö saadaan etäohjaukseen ja -valvontaan koko elinkaarensa ajaksi.

  Kiinteistöjen ja niiden käyttäjien tuottama tieto voi luoda uusia liiketoiminta- ja ansaintamalleja. 

  Ihmisvirrat haltuun, kiinteistön käyttötarkoitus lähtökohdaksi

  Uskon, että digitaalisilla ratkaisuilla on tulevaisuudessa tärkeä rooli ihmisten liikkumisen ja tiedonsiirron hallinnassa. Rakennuksen tarkoitus on muuttumassa. Rakennukset, kuten koulut, kauppakeskukset ja sairaalat, eivät enää palvele yhtä ainoaa tarkoitusta, vaan ne voivat palvella eri käyttäjien erilaisia tarpeita. Tulevaisuudessa palveluntuottajien ratkaisuja integroidaan yhä enemmän käyttäjien tarpeiden mukaan. 

  Harkiten suunnitellut, integroidut ja älykkäät ratkaisut ovat välttämättömiä, jotta käyttäjien tarpeet tunnistetaan ja voidaan taata kiinteistön toimivuus, reaaliaikaiseen dataan perustuva olosuhteiden optimointi sekä ennakoiva etähallinta.

  Lue Caverionin case-esimerkkejä, joissa integroidut ja älykkäät ratkaisut ovat käytössä

  Heikki Oksa
  Heikki Oksa
  Liiketoimintapäällikkö
  Automaatioratkaisut
  Caverion Suomi Oy

  Heikki Oksa
  Business Manager
  Automation solutions
  Caverion Suomi Oy
   

  Heikki Oksa
  Business Manager
  Automation solutions
  Caverion Suomi Oy
   

  Heikki Oksa
  Business Manager
  Automation solutions
  Caverion Suomi Oy
   
 • Aktiivinen elinkaarenhallinta

  Aktiivinen elinkaarenhallinta vähentää kustannuksia ja lisää tehokkuutta

  Aktiivista elinkaarenhallintaa

  Lisääntyvä teknologia ja digitalisaatio tekevät kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten hoitamisesta entistä vaativampaa. Miten voit hyötyä tästä kehityksestä ja varmistaa, että toimintasi jatkuu häiriöttä ja kustannukset pysyvät kurissa? Tarvitset strategian, joka takaa kiinteistön kunnon pitkälle tulevaisuuteen. Tätä on aktiivinen elinkaarenhallinta.

  Optimoimme kiinteistösi tai teollisuuslaitoksesi toimimaan käyttötarkoituksensa mukaan koko elinkaarensa ajan. Lisääntyvä teknologia tuo tähän omat haasteensa. Caverion auttaa löytämään taloudelliset, energiatehokkaat ja kestävän kehityksen mukaiset tekniset ratkaisut. Takaamme miellyttävät, turvalliset ja terveelliset olosuhteet sekä sujuvan toiminnan ja älykkäät ratkaisut.

  Hoidettu kiinteistö edistää liiketoimintaasi

  Sinun on tärkeätä tietää, miten kiinteistösi voi tukea liiketoimintasi tavoitteita silloin, kun sitä hoidetaan oikein. 

  Tarjoatko urheilujoukkueille ja heidän yleisölleen pelkät tilat? Vai onko sinulla halli, jossa joukkueet todella loistavat ja fanit nauttivat? Onko koulu vain paikka, jossa lapsia säilytetään vanhempien ollessa töissä? Vai onko se innostava ja toimiva ympäristö, jonka sisäilma on raikas ja jossa opiskelu sujuu? Olipa toimialasi mikä tahansa, kiinteistön aktiivinen elinkaarenhallinta tukee toimintaasi ja tavoitteitasi.

  Aktiivisuus tarkoittaa aktiivista otetta siihen, miten kiinteistö voi tarjota käyttäjilleen viihtyisät, turvalliset ja terveelliset olosuhteet niin, että he voivat keskittyä tuottavasti omaan toimintaansa.  Aktiivista elinkaarenhallintaa mitataan toiminnan tehokkuuden ja kustannustehokkuuden perusteella.

  Anna vastuu asiantuntijoille – hyödyt itse 

  Koska nykyaikaisissa kiinteistöissä on monimutkaista tekniikkaa, kiinteistön elinkaarenhallinta kannattaa jättää asiantuntijoille. Omistaja hyötyy kustannusten ennakoitavuudesta ja ajan säästymisestä, kun osaava kumppani huolehtii kiinteistön jatkuvasta kehittämisestä. Ennakoiva kiinteistöstrategia säilyttää kiinteistösi arvon myös tulevaisuudessa.

  Kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten elinkaariratkaisut ovat Caverionin ydinliiketoimintaa. Olemme aina käytettävissäsi, kun aloitat uuden kiinteistön tai teollisuuslaitoksen suunnittelun, pohdit peruskorjausta tai etsit ammattilaista huolehtimaan kiinteistöistäsi.